12 εκπληκτικά ξενοδοχεία που κάποτε ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό

Όταν ψάχνετε για ένα ξενοδοχείο σε μια νέα πόλη, συνήθως κοιτάτε πόσο καινούργια είναι τα έπιπλα και πόσο σύγχρονο είναι το ντεκόρ και οι εγκαταστάσεις. 

Ωστόσο, αυτό που κάνει ελκυστικό ένα ξενοδοχείο είναι κυρίως η ιστορία που βρίσκεται πίσω από αυτό. Η εφαρμογή κρατήσεων ξενοδοχείων HotelTonight έχει συγκεντρώσει μια λίστα με τα ξενοδοχεία που παλιότερα ήταν κάτι τελείως διαφορετικό.

12. The Liberty, Βοστώνη

Το ξενοδοχείο που ήταν πρώην φυλακή και μάλιστα των πιο κακόφημων εγκληματιών της πόλης, είναι πλέον γνωστό για τη νυχτερινή διασκέδαση που προσφέρει τόσο στους ντόπιους όσο και στους τουρίστες.

Μέσο κόστος διαμονής ανά βραδιά: 340 δολάρια

 

11. The Courthouse Shoreditch, Λονδίνο

Το ξενοδοχείο αυτό ήταν πρωτίστως δικαστήριο και φυλακή. Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν κοκτέιλ σε μια πρώην αίθουσα φυλακών, η οποία έχει μετατραπεί σε VIP δωμάτιο στο «The Bar» ή μπορεί να επισκεφθεί την ταράτσα «Sky Terrace» για θέα στην πόλη.

Μέσο κόστος διαμονής ανά βραδιά: 309 δολάρια

 

10. Union Station Hotel, Νάσβιλ

Το Union Station Hotel είναι χτισμένο πάνω στον ομώνυμο πρώην σιδηροδρομικό σταθμό. Διαθέτει vintage διακόσμηση και ένα εκπληκτικό λόμπι που χαρακτηρίζεται από την 20μετρη γυάλινη οροφή.

Μέσο κόστος διαμονής ανά βραδιά: 305 δολάρια

 

9. Old Bank Hotel, Οξφόρδη

 
Αυτό το γοητευτικό ξενοδοχείο-μπουτίκ, το οποίο στεγάζεται σε πρώην κτίριο τράπεζας, διαθέτει μεγάλα δωμάτια με θέα στα κολέγια της Οξφόρδης.

Μέσο κόστος διαμονής ανά βραδιά: 282 δολάρια

 

8. Ovolo Woolloomooloo, Σίδνεϊ

Το Ovolo Woolloomooloo είναι χτισμένο πάνω στην πρώτη ψαραγορά που υπήρχε στην περιοχή, και η οποία λειτουργούσε μεταξύ 1872 και 1910. Αποτελούσε σημείο αποβίβασης για νέους μετανάστες στην Αυστραλία και ένα μέρος ανάπτυξης στρατευμάτων στους Παγκόσμιους Πολέμους, σύμφωνα με το HotelTonight. Η τοποθεσία του ξενοδοχείου βρίσκεται ακριβώς στη μέση μίας μοντέρνας προβλήτας του Σίδνεϊ.

Μέσο κόστος διαμονής ανά βραδιά: 276 δολάρια

 

7. Chicago Athletic Club, Σικάγο

 

Ο πρώην αθλητικός σύλλογος του Σικάγο είναι το πλέον ανακαινισμένο Chicago Athletic Club και βρίσκεται μόλις λίγα βήματα από το Millennium Park και το περίφημο Bean. Διαθέτει εστιατόριο στον τελευταίο όροφο με καταπληκτική θέα, καθώς και μπαρ με αίθουσα παιχνιδιών εμπνευσμένη από το Speakeasy, εξοπλισμένο με shuffleboard και foosball.

Μέσο κόστος διαμονής ανά βραδιά: 275 δολάρια

 

6. Hotel Rival, Στοκχόλμη

Αυτό το κομψό ξενοδοχείο-μπουτίκ, που ανήκει στον Benny Andersson των ABBA, βρίσκεται σε ένα ανακαινισμένο κέντρο κινηματογράφου και ψυχαγωγίας.

Μέσο κόστος διαμονής ανά βραδιά: 251 δολάρια

 

5. Grand Hotel Amrâth Kurhaus, Χάγη

Το Grand Hotel Amrâth Kurhaus ήταν αρχικά Μέγαρο Μουσικής. Το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο είναι εντυπωσιακά μεγαλοπρεπές και οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε φινλανδική σάουνα, απλή σάουνα και εσωτερική πισίνα.

Μέσο κόστος διαμονής ανά βραδιά: 226 δολάρια

 

4. The Publishing House, Σικάγο

Το The Publishing House ήταν αρχικά εκδοτικός οίκος, όμως πλέον φιλοξενεί κομψές σουίτες στο ζωντανό West Loop του Σικάγο.

Μέσο κόστος διαμονής ανά βραδιά: 199 δολάρια

 

3. Pestana Amsterdam Riverside, Άμστερνταμ

Το Pestana Amsterdam Riverside βρίσκεται στην πιο μοντέρνα γειτονιά του Άμστερνταμ, την De Pijp. Μέσα στο πρώην Δημαρχείο, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα πολυτελές σπα ή να κολυμπήσουν στην εσωτερική πισίνα απολαμβάνοντας τη θέα στον ποταμό Άμστελ.

Μέσο κόστος διαμονής ανά βραδιά: 199 δολάρια

 

2. Ace Hotel, Λος Άντζελες

Τα Ace Hotels είναι μία παγκόσμια αλυσίδα ξενοδοχείων. Το Ace Hotel στο Λος Άντζελες είναι χτισμένο πάνω σε ένα ανακαινισμένο ισπανικό, γοτθικού στυλ θέατρο, που χτίστηκε το 1927. Το ξενοδοχείο διαθέτει μποέμικη διακόσμηση, μπαρ στον τελευταίο όροφο με εκπληκτική θέα και πισίνα τύπου τζακούζι.

Μέσο κόστος διαμονής ανά βραδιά: 191 δολάρια

 

1. Hotel Oderberger, Βερολίνο

Το Hotel Oderberger χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1900 και ήταν αρχικά δημόσιο λουτρό. Ανακαινίστηκε πλήρως και πλέον διαθέτει μια εντυπωσιακή εσωτερική αίθουσα κολύμβησης και σάουνα διαθέσιμη για τους επισκέπτες που θέλουν να κάνουν μια «βουτιά» στην ιστορία.

Μέσο κόστος διαμονής ανά βραδιά: 183 δολάρια

 

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών