Σύγχρονα hostel σε πρωτότυπα κτίρια που εντυπωσιάζουν

Οικονομικά, με αξιοπρέπεια και σε κάποιες περιπτώσεις με χλιδές. Τα hostel σε όλο τον κόσμο φιλοξενούν εκατομμύρια ταξιδιώτες που δεν ενδιαφέρονται να παραμείνουν στο δωμάτιο. Θέλουν απλώς πηγαίνουν για ύπνο, να ξυπνούν και να εξαφανίζονται στην πόλη.

GET INN HOSTEL, ΠΑΡΕΔΕ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Με ένα συμμετρικό μπλε παστέλ εξωτερικό, και έντονες χρωματικές λεπτομέρειες σε όλο το κτίριο, η πρώην κατοικία μιας πορτογαλικής οικογένειας βρίσκεται λίγο πιο έξω από τη Λισαβόνα και έχει μεταμορφωθεί σε ένα εντυπωσιακό καινούριο hostel. Η μινιμαλιστική του διακόσμηση περιλαμβάνει λευκούς τοίχους, εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς και μια εσωτερική σκάλα, η οποία συνδέει τους κοιτώνες. Υπάρχει επίσης ένα καθιστικό και μια ταράτσα για πρωινό και καλοκαιρινά μπάρμπεκιου. 
 
 

KLOEM HOSTEL, ΜΠΑΝΓΚΟΚ
Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του hostel- ένα κυβερνητικό κτίριο της δεκαετίας του 1950- κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας τα ανακαινισμένα τμήματα της παλιάς δόμησης από σκληό ξύλο. Ολοκληρωμένο το 2018, το σχέδιο ήταν εμπνευσμένο από τα παραδοσιακά ταϋλανδέζικα σπίτια και την μοντέρνα αρχιτεκτονική, με σκουρόχρωμους τοίχους και λευκές κουρτίνες. Υπάρχουν κοιτώνες με κουκέτες αλλά και ιδιωτικά δωμάτια. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να διακοσμήσουν οι επισκέπτες το δωμάτιό τους όπως θέλουν, προκειμένου να αισθανθούν σαν στο σπίτι τους.
 



NATIVE HOSTEL, ΩΣΤΙΝ, ΤΕΞΑΣ
Αυτό το διώροφο hostel χτίστηκε στη δεκαετία του 1890 και αρχικά λειτουργούσε ως ζυθοποιία, ενώ διέθετε και ένα τμήμα αποθήκευσης τούβλων στη δεκαετία του 1940, το οποίο από τα μέσα του 2017 μέχρι σήμερα λειτουργεί ως hostel με ένα μεγάλο χώρο εκδηλώσεων. Ο στόχος του νέου design ήταν να μην είναι σαν όλα τα άλλα «λιτά» hostel, που μπορεί κανείς να δει στις ΗΠΑ. Το αποτέλεσμα; Το hostel διαθέτει ένα στυλάτο εσωτερικό με industrial λεπτομέρειες. Πέρα από τις κουκέτες και τα ιδιωτικά δωμάτια, υπάρχει επίσης εστιατόριο, μπαρ και ένας τεράστιος χώρος για εκδηλώσεις.
 


DOCK INN, ΡΟΣΤΟΚ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Στοιβαγμένα κοντέινερ έχουν χρησιμοποιηθεί προκειμένου να σχηματίσουν ένα μεγάλο hostel αφήνοντας μια αίσθηση που θυμίζει παραθαλάσσια πόλη. Απέχει ελάχιστα από μια αμμώδη παραλία και είναι κοντά στο κέντρο της πόλης. Τα κοντέινερ έχουν ανακυκλωθεί προκειμένου να σχηματιστούν φωτεινά υπνοδωμάτια, ενώ πολλά από αυτά έχουν ενωθεί προκειμένου να σχηματιστούν μεγαλύτερα δωμάτια. Το hostel λειτουργεί από τα μέσα του 2017 και διαθέτει σάουνα, δωμάτιο σινεμά, καφετέρια και μεγάλους κοινόχρηστους χώρους ανοιχτού τύπου, με έπιπλα κατασκευασμένα από ξύλινες παλέτες.
 

 

LONG STORY SHORT, ΟΛΟΜΟΥΤΣ, ΤΣΕΧΙΑ
Τμήμα ενός οχυρού του 17ου αιώνα σε σχήμα πετάλου αλόγου, αυτό το hostel συνδυάζει την ιστορία του κτιρίου με τα σύγχρονα αρχιτεκτονικά στοιχεία. Η ιστορική πόλη του Όλομουτς προστατευόταν στο παρελθόν από ένα οχυρό. Το hostel ήταν στρατιωτικό αρτοποιείο τον 19ο αιώνα. Υπάρχει μια μείξη από κουκέτες, ιδιωτικά δωμάτια, καφετέρια, μπαρ, καθιστικό και κήπο με ζωντανές εκδηλώσεις για τους καλοκαιρινούς μήνες.



99 SURF LODGE, ΤΟΛΑ, ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ
Αυτό το μινιμαλιστικό hostel βρίσκεται μπροστά στην παραλία  Playa Santana, η οποία θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα σημεία για σερφ στη χώρα. Το hostel είναι μοντέρνο και φιλικό προς το περιβάλλον. Άνοιξε στα μέσα του 2017, και έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας μόνο τοπικά προϊόντα, με ένα σύστημα σκίασης ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να περιορίζει την ανάγκη για κλιματισμό. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται: πισίνα, καφετέρια, γυμναστήριο και όλα τα δωμάτια έχουν θέα προς τη θάλασσα.

 

THE SANDS, ΝΕΟ ΜΕΞΙΚΟ, ΗΠΑ
Πρόκειται για ένα νεόδμητο hostel στο  Hotel Luna Mystica, ένα vintage ρυμουλκούμενο ξενοδοχείο και χώρο κάμπινγκ στην έρημο του Νέου Μεξικού. Ανακαινίστηκε το 2017 και καθώς ήταν πιο μεγάλο από τα περισσότερα ρυμουλκούμενα, έχει χώρο εσωτερικά για οκτώ κουκέτες και έναν κοινό χώρο με μικρή κουζίνα και μπάνιο.
 


THE PASSENGER, ΠΟΡΤΟ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Το hostel βρίσκεται μεταξύ του πρώτου και του τρίτου ορόφου του σιδηροδρομικού σταθμού São Bento, που είναι πλέον ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Έχει κοιτώνες και ιδιωτικά δωμάτια, κουζίνα σε κάθε όροφο, μια βιβλιοθήκη, ένα μπαρ, καθιστικό με vintage έπιπλα και ένα μεγάλο πιάνο. Ο τρίτος όροφος αναμένεται να αποκτήσει σύντομα έναν εσωτερικό κήπο.


RODAMON RIAD, ΜΑΡΑΚΕΣ, ΜΑΡΟΚΟ
Στεγάζεται σε ένα 100ετές Ριάντ που διαθέτει εντυπωσιακή θέα. Το hostel διαθέτει κουκέτες, ιδιωτικούς χώρους για δύο ή ακόμα και δωμάτια για οικογένειες. Η ανακαίνιση του ιστορικού αυτού κτηρίου κράτησε περίπου ένα χρόνο, και ολοκληρώθηκε το 2017, με πολλά από τα έπιπλα να κατασκευάζονται από ντόπιους τεχνίτες. Η διακόσμηση συνδυάζει μαροκινά, μοντέρνα και μινιμαλιστικά στοιχεία, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του hostel είναι η αυλή του που αποτελείται από σμαραγδί και λευκά πλακάκια και στην οποία βρίσκεται ένα εστιατόριο, μια πισίνα και ένα σιντριβάνι.

 


KEX, ΠΟΡΤΛΑΝΤ, ΟΡΕΓΚΟΝ
Το hostel πήρε το όνομά του από το εργοστάσιο μπισκότων πάνω στο οποίο είχε χτιστεί. Πρωτοάνοιξε στο Ρέικιαβικ και ανοίγει πλέον και στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Τα ιστορικά δωμάτιά του, που χτίστηκαν το 1911 μετατράπηκαν σε ένα μεγάλο hostel με μια νορβηγικού στυλ gastropub και μπαρ στο ισόγειο. Τα τελικά σχέδια δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα, αλλά το σχέδιο που έχει προταθεί στοχεύει να διατηρήσει την ιστορική ακεραιότητα του κτιρίου. Η προϋπάρχουσα σκάλα θα ανακαινιστεί και να επεκταθεί στην οροφή. Επιπλέον, κουζίνα, χώρος εκδηλώσεων, σάουνα, κοιτώνες και ιδιωτικά δωμάτια θα προστεθούν στους άλλους ορόφους.

 


ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

 
 

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών