H εταιρεία που έχει βάλει στόχο να «κλέψει» τους πελάτες της Amazon

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία λιανεμπορίου των ΗΠΑ, η Target, ανακοίνωσε μια επιθετική κίνηση για την περίοδο των εορτών με άμεσο αποδέκτη έναν μεγάλο ανταγωνιστή της, την Amazon.

Συγκεκριμένα, η προτίθεται να στέλνει τα online προϊόντα της δωρεάν, αφαιρώντας δηλαδή από την αποστολή τη ρήτρα ελάχιστης παραγγελίας για δωρεάν παραδόσεις. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως ό,τι αγοράσει κάποιος από την Target, ασχέτως τιμής, θα παραδοθεί στον χώρο του εντός δύο εργάσιμων ημερών εντελώς δωρεάν.

Παράγοντες της αγοράς χαρακτήρισαν ήδη την κίνηση ως την πιο φιλόδοξη που έχει κάνει ποτέ εταιρία λιανεμπορίου, θέλοντας να πάρει κεφάλι από τον ανταγωνισμό. Για άλλους βέβαια δεν είναι παρά μια απεγνωσμένη προσπάθεια να κλέψει κομμάτι από την τεράστια πίτα της Amazon. «Θέλουμε να κάνουμε την πολυάσχολη περίοδο των γιορτών ευκολότερη για τους πελάτες μας, ώστε να περάσουν περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Target, Μπράιαν Κορνέλ.

Η εταιρεία δοκίμασε το σύστημα της διήμερης δωρεάν παράδοσης τον Μάρτιο, ωστόσο για παραγγελίες 35 δολαρίων και άνω. Η κίνηση στοχεύει ξεκάθαρα στην Amazon, η οποία δεν έχει αντίστοιχη προσφορά, μιας και χωρίς συνδρομή το μόνο που παρέχει στους πελάτες της είναι γρήγορη αποστολή (2 ημερών) από 25 δολάρια και πάνω.

Είναι γεγονός πως όλες οι παραδοσιακές αλυσίδες λιανεμπορίου τρέμουν την Amazon, η οποία έκλεισε το 2017 συγκεντρώνοντας περισσότερες από τις μισές online παραγγελίες του κόσμου. Ένα ποσοστό που αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πως φέτος θα ανέβει κι άλλο…

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Συμφωνία των 27 της Ε.Ε. για χρήση κερδών από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προς όφελος Ουκρανίας
Σουηδία: Μείωσε το επιτόκιό της έπειτα από οκτώ χρόνια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Ευρώπη: Γιατί οι πολιτικές εξελίξεις εμποδίζουν τον εξορθολογισμό των δημοσιονομικών
Πτώση για τη γερμανική βιομηχανική παραγωγή το Μάρτιο
Αύξηση στις εξαγωγές Γερμανίας, απροσδόκητη μείωση στις παραγγελίες τον Μάρτιο
Wall: Διερύνει το θετικό ρεκόρ του στο 5x5 o Dow
Ορκίστηκε Πρόεδρος της Ρωσίας για πέμπτη φορά ο Πούτιν
Ρωσία: Τα πυρηνικά γυμνάσια μπορεί να ηρεμήσουν τους «θερμοκέφαλους» της Δύσης
Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών