Κι όμως, οι πλούσιοι ζουν περισσότερο από τους φτωχούς...

Τα χρήματα μπορεί να μην αγοράζουν την ευτυχία στη ζωή, αλλά μπορούν να αγοράσουν καλύτερη υγεία. Και, για να ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, οι πλούσιοι στον κόσμο είναι πρόθυμοι να πληρώσουν.

Τις τελευταίες δεκαετίες, η μέση διάρκεια ζωής του ανθρώπου έχει αυξηθεί σχεδόν παντού στον κόσμο. Στην Κίνα, τις ΗΠΑ και το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης, το μέσο προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση έφθανε περίπου ως τα 80 χρόνια, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Οι άνθρωποι στη Δυτική Ευρώπη και την Ιαπωνία, εν τω μεταξύ, μπορούν να αναμένουν να ζήσουν λίγο πάνω από τα 80.

Οι περισσότεροι πλούσιοι άνθρωποι, ωστόσο, μπορούν να υπολογίζουν ότι θα ζήσουν ακόμα περισσότερο – για την ακρίβεια πολύ περισσότερο, όπως λ.χ. δύο δεκαετίες πάνω από το μέσο όρο. Σε μια νέα έρευνα της UBS Financial Services, το 53% των πλούσιων επενδυτών δήλωσαν ότι αναμένουν να ζήσουν έως τα 100 τους χρόνια.

Το να φτάσει κανείς σε τριψήφια ηλικία δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι εξωπραγματικό όπως ήταν μέχρι πρόσφατα. Η μέση γυναίκα στην Ιαπωνία έχει τώρα προσδόκιμο ζωής τα 87 χρόνια, όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, σε σύγκριση με τα 81 έτη που είναι το προσδόκιμο για τους άνδρες. Και πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πλούσιοι έχουν ένα ενσωματωμένο πλεονέκτημα μακροζωίας.

Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, το πλουσιότερο 1% των γυναικών με μεγάλο εισόδημα, ζει πάνω από 10 χρόνια περισσότερο από το φτωχότερο 1%, σύμφωνα με μια μελέτη του 2016 στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης. Για τους άνδρες, το χάσμα μεταξύ των πλουσιότερων και φτωχότερων Αμερικανών είναι σχεδόν 15 χρόνια.

 
 
ΠΗΓΗ: Bloomberg

 

Δειτε Επισης

TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία