Apple: Αυξήθηκαν τα έσοδα, μειώθηκαν οι πωλήσεις iPhone

H Apple προβλέπει λιγότερα από τα αναμενόμενα έσοδα για το τρέχον τρίμηνο και ανέφερε ότι οι πωλήσεις του iPhone κατά την κρίσιμη περίοδο των γιορτών δεν συνέπεσαν με τις προβλέψεις των αναλυτών, υποδηλώνοντας μειωμένη ζήτηση για το πιο σημαντικό προϊόν της.

Η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα για τους τρεις μήνες που ολοκληρώνονται τον Μάρτιο θα είναι μεταξύ 60-62 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν 65,9 δισ. δολάρια κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το Bloomberg.

Για το τελευταίο τρίμηνο του 2017, η Apple ανακοίνωσε ότι πουλήθηκαν 77,3 εκατ. iPhones, σε μείωση 1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και λιγότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που έβλεπαν 80,2 εκατ. Ο μέσος όρος τιμής ήταν 796 δολάρια – περισσότερα από τις προβλέψεις, υποδηλώνοντας ότι η ναυαρχίδα της εταιρείας, το iPhone X, πουλήθηκε σε σχετικά καλή τιμή, ενώ οι φθηνότερες εκδόσεις δεν ήταν δημοφιλείς.

Η Apple ανακοίνωσε έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους χρήσης ύψους 88,3 δισ. δολαρίων και κέρδος 3,89 δολαρίων ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Το iPhone X, που βγήκε στην αγορά το Νοέμβριο, διατίθεται προς 999 δολάρια και 1,149 δολάρια. Τουλάχιστον 150 δολάρια περισσότερα από την τιμή έναρξης οποιουδήποτε άλλου προηγούμενου μοντέλου. Το νέο iPhone 8 και iPhone 8 Plus επίσης κοστίζουν 50 δολάρια περισσότερα.

Τα ταμειακά αποθέματα της Apple σκαρφάλωσαν στα 285 δισ. δολάρια, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, σε ρεκόρ υψηλό, από τα 268,9 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο. 

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών