Κενά ασφαλείας σε όλα τα mac, iPhone, iPad

Η Apple Inc. δήλωσε ότι όλοι οι υπολογιστές Mac και οι συσκευές iOS, όπως τα iPhones και τα iPads, επηρεάζονται από τα κενά ασφαλείας στα τσιπ που αποκαλύφθηκαν αυτή την εβδομάδα, σχεδόν σε όλους τους ευρέως χρησιμοποιούμενους επεξεργαστές των εταιρειών Intel, AMD και ARM. Η εταιρεία πάντως σημείωσε ότι δεν υπάρχουν γνωστές χρήσεις που να επηρεάζουν τους χρήστες.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία που εδρεύει στην Καλιφόρνια δήλωσε ότι οι πρόσφατες ενημερώσεις λογισμικού για iPad, iPhone, iPod Touch, σταθερούς και φορητούς υπολογιστές Mac καθώς και για το set-top box της Apple TV μειώνουν τις επιπτώσεις από το Meltdown. Το Apple Watch, το οποίο λειτουργεί με παράγωγο του λειτουργικού συστήματος του iPhone, δεν επηρεάζεται, σύμφωνα με την εταιρεία.
 
Παρά την ανησυχία ότι οι διορθώσεις ενδέχεται να επιβραδύνουν τις συσκευές, η Apple δήλωσε ότι τα βήματά της για την αντιμετώπιση του προβλήματος Meltdown δεν έχουν επηρεάσει την απόδοση.
 
Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση του προγράμματος περιήγησης ιστού Safari τις επόμενες ημέρες, για να αντιμετωπίσει την άλλη μορφή του σφάλματος ασφαλείας, του Spectre.
 
Αυτά τα βήματα θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την ταχύτητα του προγράμματος περιήγησης κατά λιγότερο από 2,5%, δήλωσε η Apple, στην ιστοσελίδα της.
 
ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών