Το νέο μεγάλο στοίχημα της Goldman Sachs

Οι Goldman Sachs και JPMorgan Chase, είναι μεταξύ των τραπεζών που ηγούνται τις εισροής κεφαλαίων σε εταιρείες που θα μπορούσαν να «χαλάσουν» την ηρεμία του τραπεζικού κλάδου, αναλαμβάνοντας έναν ρόλο που μέχρι σήμερα είχαν τα venture capital και σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας παροχής συμβουλών, Opimas.
 
Η Goldman Sachs έχει επενδύσει σε περίπου 15 εταιρείες που ανήκουν σε έναν νέο κλάδο, αυτό του fintech, ενώ η JPMorgan έχει επενδύσει σε εννέα. Εν συνόλω τράπεζες αλλά και άλλου είδους εταιρείες έχουν «ρίξει» στον εν λόγω κλάδο το των 1,7 τρισ. δολαρίων, από την αρχή του έτους, μέσω 44 συμφωνιών, όπως εκτιμά η Opimas.
 
Στόχος τους να μετατρέψουν μελλοντικούς ανταγωνιστές σε συμμάχους. Αντίθετα οι εταιρείες venture capital δεν φαίνονται πρόθυμες να ρισκάρουν για τον συγκεκριμένο κλάδο, αν και προσφέρει υψηλές αποδόσεις.
 
«Οι εταιρείες fintech που δραστηριοποιούνται στις κεφαλαιαγορές υποτίθεται ότι θα προσέλκυαν περισσότερες επενδύσεις από venture capital ή από εταιρίες ιδιωτικών κεφαλαίων. Όμως έχει γίνει το αντίθετο», τονίζει ο Octavio Marenzi, στέλεχος της Opimas.
 
Παράλληλα σχεδόν το 50% των χρηματοοικονομικών ομίλων της υφηλίου σχεδιάζουν να αποκτήσουν ή να δημιουργήσουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του fintech, εντός των επόμενων τριών έως πέντε ετών, όπως εκτιμά η PricewaterhouseCoopers.
 
Σημειώνεται ότι στον εν λόγω κλάδο «ανήκουν» εταιρείες οι οποίες χρησιμοποιούν την τεχνολογία προκειμένου να προωθήσουν τραπεζικές δραστηριότητες.
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών