Credit Agricole: Στόχος διπλασιασμός κερδών

Η Credit Agricole δεσμεύθηκε να διπλασιάσει σχεδόν τα καθαρά κέρδη της στα επόμενα δύο χρόνια, καθώς επιδιώκει να αφήσει πίσω της την παρατεταμένη περίοδο αναδιάρθρωσης μετά από την κρίση κρατικού χρέους στην Ευρώπη.

Το γαλλικό πιστωτικό ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα εστιάσει στις τρεις κύριες βασικές δραστηριότητές της- retail banking, διαχείριση ενεργητικού και ασφάλειες- στις δύο βασικές αγορές της, Ιταλία και Γαλλία, για να βελτιώσει την κερδοφορία και να αυξήσει τα μερίσματα.

Η Credit Agricole, η δεύτερη μεγαλύτερη γαλλική εισηγμένη τράπεζα με βάση τα assets, ανακοίνωσε πως αναμένει να καταγράψει ετήσια καθαρά κέρδη άνω των 4 δισ. ευρώ το 2016, σε σχέση με τα 2,51 δισ. ευρώ το 2013. Από τον επόμενο χρόνο, η τράπεζα θα αυξήσει επίσης το μέρισμά της στο 50%.

Το νέο στρατηγικό σχέδιο της Credit Agricole αναδεικνύει πώς πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν αναγκαστεί να υποχωρήσουν λόγω των αυστηρών νέων κανονισμών και ενός δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος.

Η Credit Agricole προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις συνέπειες των εξαγορών της που δεν είχαν καλή τύχη τα τελευταία χρόνια. Το 2006, με την γαλλική τραπεζική αγορά να είναι κορεσμένη και οικονομίες σε χώρες όπως η Ελλάδα να ανθίζουν, η Credit Agricole προχώρησε σε ένα διεθνές επεκτατικό σχέδιο. Συγκεκριμένα, εστίασε στην Ανατολική Ευρώπη.

Αλλά η επέκταση αυτή άφησε την τράπεζα ευάλωτη όταν μια χρηματοπιστωτική κρίση μετατράπηκε σε παγκόσμια ύφεση. Η γαλλική τράπεζα έχασε δισ. ευρώ για να απαλλαγεί από την Ελλάδα. Στις αρχές του περασμένου έτους, η γαλλική τράπεζα πούλησε την Emporiki Bank στην ελληνική ανταγωνιστική Alpha Bank, έναντι του συμβολικού ποσού των 1 ευρώ.

«Ο όμιλός μας αναπτύχθηκε πολύ, και πολύ γρήγορα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jean-Paul Chifflet σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι. Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια αναδιάρθρωσης, η τράπεζα στοχεύει τώρα στην αύξηση των κερδών με τον επαναπροσανατολισμό της στις βασικές δραστηριότητες, κλείνοντας οριστικά την πόρτα σε ένα δύσκολο κεφάλαιο, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η τράπεζα στόχο έχει η απόδοση των tangible equity να διαμορφωθεί στο 12% το 2016, από το 9,3% το 2013.
Ακόμη και με την αναβίωση της ανάπτυξης, η Credit Agricole δήλωσε ότι θα συνεχίσει να βελτιώνει την οικονομική της ισχύ. Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι αναμένει ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας να διαμορφωθεί άνω του 10,5% στις 31 Δεκεμβρίου, από το 8,3% την 1η Ιανουαρίου 2014.



Πηγή:www.capital.gr

 

Δειτε Επισης

TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία