Επένδυση €20 εκατ. για “Hollywood Θεσσαλονίκης”

Στα 20 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η επένδυση για τη δημιουργία στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στη Θέρμη Θεσσαλονίκης από την εταιρεία Nu Boyana Studios, μέλος του ομίλου της Millennium Films που έχει πραγματοποιήσει πολλές γνωστές ταινίες στο Χόλιγουντ.

Το στούντιο θα κατασκευαστεί σε έκταση 83 στρεμμάτων στις παλιές αποθήκες Κορδογιάννη, στην περιοχή των Βασιλικών του Δήμου Θέρμης, οι οποίες το 2016 λειτούργησαν για κάποιους μήνες ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Αναλυτικότερα, στον χώρο θα λειτουργήσουν στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών και συγκεκριμένα οκτώ κινηματογραφικά πλατό, τύπου Hollywood, τα οποία σχεδιάζεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2020 - την ίδια χρονιά θα γίνουν τα γυρίσματα δύο ταινιών και μιας τηλεοπτικής σειράς. Θα δημιουργηθούν 100 μόνιμες θέσεις εργασίας και δεκάδες άλλες εποχικές, ενώ μεσοπρόθεσμος στόχος είναι να λειτουργήσουν ακόμα πέντε πλατό. Όπως αναφέρθηκε, έχουν προγραμματιστεί πολλές άλλες μικρές και μεσαίες παραγωγές, αλλά και ορισμένες τηλεοπτικές σειρές που έχουν προσδιοριστεί ήδη.

Στήριξη
Οι ανακοινώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στη θετική κατάληξη του εγχειρήματος, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nu Boyana Studios Yariv Lerner, τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) Πάνο Κουάνη και τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία κινηματογραφικών παραγωγών στη Νέα Υόρκη Γιάννη Καλαφάτη.

«Το Hollywood είναι εδώ και βρίσκεται πλέον για τα καλά στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, που μπαίνουν στον παγκόσμιο χάρτη των κινηματογραφικών παραγωγών. Αυτή η επένδυση θα αλλάξει ριζικά τον χάρτη των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ανάλογα στούντιο με αυτά που θα κατασκευαστούν στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα και όλοι εμείς είμαστε αποφασισμένοι όχι μόνο να στηρίξουμε αυτό το εγχείρημα, αλλά θα φροντίσουμε προβάλλοντας τα στούντιο της Θεσσαλονίκης, να φέρουμε κι άλλες παραγωγές το επόμενο διάστημα στον τόπο μας και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας» επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έριξε το «φράγμα» των 1.440 μονάδων–Νέο ρεκόρ 13 ετών
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% φέρνει άλλες «αναβαθμίσεις» το 2024
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας διατηρώντας το ΒΒΒ-
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο
Στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
Νέα εύσημα Moody's στις ελληνικές τράπεζες-Πώς είδε τα αποτελέσματά τους
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,378 δισ. ευρώ για κρατικό προϋπολογισμό στο πρώτο δίμηνο