Εκσυγχρονίζεται η δράση των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων

Τροποποιείται και εκσυγχρονίζεται ριζικά το πλαίσιο που διέπει την αναγνώριση και τη δράση των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων στην Κύπρο με το πράσινο φως που άναψε το Υπουργικό Συμβούλιο σε πέντε νομοσχέδια μετά από πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών. Το προηγούμενο πλαίσιο είχε τεθεί επί αγγλοκρατίας και ήταν αναχρονιστικό. 

Με την έγκριση αυτών των νομοσχεδίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η Κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να ανοίξει νέα προοπτική για την Κύπρο, ώστε να καταστεί κέντρο εγγραφής και λειτουργίας διεθνών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.  

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί Φορολογίας του Εισοδήματος (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017».

Σκοπός του εν λόγω νομοσχεδίου είναι να επεκταθεί η παραχώρηση της αυξημένης έκπτωσης 20% ετησίως για όλα τα μηχανήματα και εγκαταστάσεις καθώς και της αυξημένης έκπτωσης 7% ετησίως για τα βιομηχανικά και ξενοδοχειακά κτίρια που αποκτούνται κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους 2017.

Τέλος, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί Συμβουλίων Εγγραφής Επαγγελματιών του τομέα της Υγείας (Ιεραρχική Προσφυγή) Νόμος του 2017», σκοπός του οποίου είναι η οριζόντια ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν τα Συμβούλια Εγγραφής Επαγγελματιών του τομέα της Yγείας, ως ακολούθως:

Ο καθορισμός του χρονικού περιθωρίου εξέτασης και λήψης απόφασης από τα Συμβούλια Εγγραφής, των αιτήσεων για εγγραφή στα μητρώα τους.

Η δημιουργία δευτεροβάθμιου Σώματος στο οποίο θα μπορεί να προσφύγει ο αιτητής σε περίπτωση που δεν ικανοποιείται από την απόφαση του Συμβουλίου Εγγραφής Επαγγελματιών.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)