Κουγιάλης: 275 νέοι γεωργοί στον κλάδο την επόμενη διετία

Συνολικά 275 νέοι γεωργοί αναμένεται να εισέλθουν στον κλάδο την επόμενη διετία με τη στήριξη του κράτους, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της αγροτικής ανάπτυξης, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Κουγιάλης, εξαγγέλλοντας 250 νέες επενδύσεις, με ένα προϋπολογισμό πέραν των €100 εκατομμυρίων.

«Προχωρούμε με το πρόγραμμα της Αγροτικής Ανάπτυξης με τα επενδυτικά μας μέτρα. Ευελπιστώ ότι μέσα στο Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο το αργότερο θα δοθούν οι εγκρίσεις για το επενδυτικό μας πρόγραμμα, 250 – 260 νέες επενδύσεις οι οποίες αφορούν προϋπολογισμό πέραν των €100 εκατομμυρίων, εκ των οποίων τα 50 θα τα καταβάλει το κράτος μέσω του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης», ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ύστερα από ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο για το ενεργειακό κέντρο στο Βασιλικό.

Αυτό «θα δώσει μια νέα ώθηση στην αγροτική μας οικονομία», είπε, προσθέτοντας πως υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον στον τομέα της αιγοπροβατοτοφίας και ειδικότερα για τη στήριξη της προσπάθειας που καταβάλλουμε για το χαλλούμι.

«Δηλαδή θα ενισχυθεί η παραγωγή του αιγινού και του πρόβιου γάλακτος και ταυτόχρονα 275 νέοι γεωργοί θα εισέλθουν στο επάγγελμα μέσα στην επόμενη διετία, θα τύχουν στήριξης οικονομικής από το κράτος και είμαι βέβαιος ότι όλο αυτό το ενδιαφέρον είναι ενθαρρυντικό και στέλλει αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της αγροτικής οικονομίας», είπε.

Σε ερώτηση αν η αγροτική οικονομία μπήκε σε νέα φάση, ο κ. Κουγιάλης είπε πως θεωρεί ότι «μπήκε σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και τα αποτελέσματά της θα φανούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια».

Εξάλλου, ο κ. Κουγιάλης είπε πως έχει ολοκληρωθεί η καταβολή της βοήθειας του κράτους προς τους κτηνοτρόφους μας, έχουν καταβληθεί γύρω στα €4 εκατομμύρια ως βοήθεια λόγω των ζημιών από την περσινή ανομβρία ως κεφαλική επιδότηση και είμαστε εδώ για αν εξετάσουμε τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στον τομέα της αγροτικής οικονομίας.

Ήταν μια επιπρόσθετη αποζημίωση από εκείνη που είχαμε δώσει στους γεωργούς μας. Είχαμε καταβάλει €18 εκατ. στους γεωργούς και άλλα 4 επιπλέον τους κτηνοτρόφους για την ανομβρία το 2016, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα