Αυτοί είναι οι τομείς με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας

Αύξηση 44,3% (ή 2.816) σημείωσαν οι κενές θέσεις εργασίας το τρίτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας τις 9.000.

Διαβάστε ακόμα: 

Τα μεγαλύτερα ποσοστά κενών θέσεων καταγράφηκαν στους τομείς των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (4,6%), μεταφοράς και αποθήκευσης (4,5%), παροχής νερού, επεξεργασίας λυμάτων, διαχείρισης αποβλήτων και δραστηριοτήτων εξυγίανσης (3,5%) και ενημέρωσης και επικοινωνίας (2,7%).

Οι περισσότερες

Σε αριθμούς, οι περισσότερες κενές θέσεις εργασίας παρατηρήθηκαν στις δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης που σχετίζονται κυρίως με εστιατόρια, ξενοδοχεία και καταλύματα, φτάνοντας τις 2.446.

Συνολικά 1.393 κενές θέσεις εργασίας παρατηρούνται στην κατηγορία που σχετίζεται με το χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών.

Οι επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες μετρούν 823 κενές θέσεις, με κλάδους όπως η μεταφορά και αποθήκευση, αλλά και η μεταποίηση να ακολουθούν με 801 και 586 κενές θέσεις αντίστοιχα.

 

Στην εκπαίδευση παρατηρήθηκαν 476 κενές θέσεις εργασίας, στη δημόσια διοίκηση και άμυνα, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση 452, ενώ στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες (τραπεζικός και ασφαλιστικός κλάδος) καταγράφηκαν 413 κενές θέσεις.

Ο κλάδος της ενημέρωσης και της επικοινωνίας μετρά 394 κενές θέσεις εργασίας, οι δραστηριότητες σχετικές με την ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική μέριμνα 340, ενώ στον κατασκευαστικό τομέα οι κενές θέσεις ανήλθαν στις 337.

Ούτε για δείγμα

Οι λιγότερες κενές θέσεις εργασίας, μόλις 3, καταγράφηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2022 στα ορυχεία και στα λατομεία, όπως επίσης στον τομέα της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού, στον οποίο διαπιστώθηκαν μόνο 4 κενές θέσεις.

Συνολικά 45 ήταν οι κενές θέσεις εργασίας στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας, ενώ στις τέχνες, τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία έφτασαν τις 63.

Στις 114 ανήλθαν οι κενές θέσεις στον τομέα που αφορά στην παροχή νερού, επεξεργασία λυμάτων, διαχείριση αποβλήτων και δραστηριότητες εξυγίανσης.

Δειτε Επισης

Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση