Ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου μιλά για τη Ζέτα

Ως άνθρωπο με ενσυναίσθηση και αποτελεσματικότητα, η οποία έφερνε εις πέρας κάθε της αποστολή, χαρακτηρίζει τη Ζέτα Αιμιλιανίδου ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου.

 

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ για την υπουργό Εργασίας, η οποία απεβίωσε το βράδυ της Δευτέρας, αναφέρθηκε σε έναν υπέροχο άνθρωπο, με το βασικότερο χαρακτηριστικό της να είναι ότι δεν τα παρατούσε ποτέ.


Έφερνε εις πέρας την αποστολή της
«Δεν θυμάμαι να ανέλαβε οποιαδήποτε αποστολή και να μην παρέδωσε με μια επιτυχή κατάληξη. Δεν ανέλαβε ποτέ μια προσπάθεια, χωρίς να φέρει αποτέλεσμα και αυτό ήταν κατά κύριο λόγο το αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που έβαζε σε οτιδήποτε αναλάμβανε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνίου.

Μίλησε ακόμα για απίστευτη προσπάθεια, εμβάθυνση, επικοινωνία με όλους τους παράγοντες του προβλήματος. «Πάντα έκανε μια ειλικρινή προσπάθεια να καταλάβει το διακύβευμα, να καταλάβει το ζητούμενο και να βρει τις λύσεις που αρμόζει και που να υπηρετεί πρωτίστως το δημόσιο συμφέρον, αλλά και τις πλευρές που εμπλέκονταν σε αυτό που αναλάμβανε», είπε σχετικά.


Διαβάστε εδώ: «Η Κύπρος που υπηρέτησες σε αποχαιρετά με ευγνωμοσύνη»

Με σπάνια ενσυναίσθηση
Το δεύτερο χαρακτηριστικό της Ζέτας, το οποίο χαρακτηρίζεται από τον γενικό διευθυντή της ΟΕΒ ως απίστευτα σπάνιο, είναι η βαθιά ενσυναίσθησή της.

« Όχι μόνο σε ανθρώπινο, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Η ταύτισή της, με αυτά τα οποία είχε ενώπιόν της, με τρόπο σπάνιο. Είμαι σχεδόν 60 ετών και δεν θυμάμαι άλλους ανθρώπους, με τέτοια ενσυναίσθηση», σημείωσε.

Διαβάστε εδώ: Η Ζέτα έφερε τις Κυριακές και διεύρυνε το ωράριο των καταστημάτων

Ερωτηθείς πώς κατάφερνε η Ζέτα Αιμιλιανίδου να γεφυρώσει τις διαφορές, ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι νοιαζόταν.

«Η διαφορά ήταν ότι νοιαζόταν. Δεν διεκπεραίωνε υποθέσεις, αλλά νοιαζόταν. Έψαχνε να βρει κοινά αποδεκτές λύσεις», ανέφερε ο κ. Αντωνίου.

Διαβάστε εδώ: «Στο καλό Αρχόντισσα, σε ευχαριστούμε για όλα»

«Με την υπουργό, καθηκόντως συγκρουστήκαμε, διαφωνήσαμε, δεχθήκαμε και δώσαμε επικρίσεις ο ένας στον άλλο. Ο σεβασμός που σε κάθε περίσταση έδειχνε η ΟΕΒ, ήταν αμοιβαίος», πρόσθεσε ακόμα. 

Πρόλαβε φωτιές και έλυσε προβλήματα
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΟΕΒ, η Ζέτα Αιμιλιανίδου ουδέποτε άφησε οποιασδήποτε μορφής λεπτομέρεια να περάσει ασχολίαστη, απαρατήρητη, χωρίς να της δώσει σημασία, όσο επουσιώδης ακουγόταν ή φαινόταν σε κάποιο τρίτο, προσθέτοντας μάλιστα ότι η υπουργός Εργασίας ποτέ δεν απαξίωνε να το διαχειριστεί και γι’ αυτό βρέθηκαν οι λύσεις σε μια απίστευτη σειρά από προβλήματα.

«Ο κόσμος μας, ίσως δεν μάθει ποτέ, είτε εργαζόμενοι, είτε αυτοεργοδοτούμενοι, είτε επιχειρηματίες. Χρωστούμε πάρα πολλά σε αυτή τη γυναίκα. Σε αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο. Έχει προλάβει πολλά περισσότερα προβλήματα, απ’ όσα έχει επιλύσει. Αυτά που πρόλαβε, οι φωτιές που έσβησε πριν λάβουν δημοσιότητα, είναι απέραντος ο αριθμός τους», επεσήμανε ο Μιχάλης Αντωνίου.

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»