«Στο καλό Αρχόντισσα, σε ευχαριστούμε για όλα»

Σε βαρύ πένθος βύθισε ολόκληρη την Κύπρο η τραγική είδηση του θανάτου της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Σύσσωμος ο πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος, γνωστοί, φίλοι και συνεργάτες, οργανωμένα σύνολα και φορείς, αλλά και η κοινωνία στο σύνολό της, αποχαιρετούν με βαθιά οδύνη μια εξαιρετική υπουργό, έναν σπουδαίο άνθρωπο.

Διαβάστε εδώ:

Ανείπωτη θλίψη...Έχασε την μάχη για τη ζωή η Ζέτα Αιμιλιανίδου

Οι μεταρρυθμίσεις της Ζέτας και αυτές που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει

Τον θάνατο της Ζέτας Αιμιλιάνιδου γνωστοποίησε επισήμως με ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας.   

«Με βαθύτατη θλίψη η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώνει πως η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου άφησε την τελευταία της πνοή στις 8 και 30 το βράδυ της 6ης Ιουνίου 2022, σε ηλικία 68 ετών στο Ιατρικό Κέντρο “Υγεία”, στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση εκφράζουν βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

«Οδύνη και απέραντη θλίψη. Εφυγε η Ζέτα μας. Η απώλεια της συγκλονίζει. Χάσαμε μια σπουδαία γυναίκα, μια σπουδαία πολιτικό, έναν υπέροχο άνθρωπο. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς της», η ανάρτηση της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου.

«Με απαράμιλλο επαγγελματισμό και βαθιά ανθρώπινη & κοινωνική ενσυναίσθηση, χάραξε ανεξίτηλα το αποτύπωμα της στην ιστορία της Κύπρου και στις καρδιές μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΕΒ για την Ζέτα Αιμιλιανίδου. 

 

«Στο καλό Αρχόντισσα, σε ευχαριστούμε για όλα», γράφει ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου. 

 

Το Κυπριακό, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την έντονη θλίψη του για τον πρόωρο θάνατο της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Όπως αναφέρει, η Ζέτα Αιμιλιανίδου υπήρξε για πολλά χρόνια στενότατος συνεργάτης του ΚΕΒΕ και ως Υπουργός από κοινού προωθήσαμε πολλές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά θέσμια της Κύπρου.

Το έργο της Ζέτας Αιμιλιανίδου υπήρξε πολυσήμαντο και πολυδιάστατο με αποκορύφωμα τη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας, στις επιχειρήσεις και στους εργαζομένους.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΒΕ, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τους οικείους της. Αιωνία η μνήμη της», καταλήγει η ανακοίνωση. 

«Ακούραστη, μεθοδική, δίκαια. Επαγγελματίας πάντα και με όλους. Καλό ταξίδι Ζέτα Αιμιλιανίδου. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους», αναφέρει ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, ενώ την υπουργό Εργασίας αποχαιρετά ξεχωριστά και η Τράπεζα Κύπρου.  

 

«Καλό Παράδεισο στην αγαπημένη υπουργό Ζέτα Αιμιλιανίδου. Αντίο και ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους για την τεράστια προσφορά σου στον τόπο. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της», η ανάρτηση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, Γιώργου Θεοχαρίδη. 

 

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της Ζέτας Αιμιλιανίδου. Ένας άνθρωπος που πάντοτε την χαρακτήριζαν το ήθος, ο επαγγελματισμός και η αξιοπρέπεια. Το κενό που αφήνει, πραγματικά δυσαναπλήρωτο», η ανάρτηση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ, Στρατή Ματθαίου.

 

«Στο καλό Ζέτα μας. Σ' ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερες στους εργαζόμενους, στην κοινωνία και στον τόπο μας. Θα μας λείψεις. Συλλυπητήρια στον Αχιλλέα, στην Ήρα, στη Χλόη σου και στην υπόλοιπη οικογένειά σου. Αιωνία σου η μνήμη», έγραψε ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας. 

 

«Έφυγε η Ζέτα, η Κυρία της πολιτικής της Κύπρου. Δυναμική, η οποία έδινε πάντα μάχες για το κοινό καλό, με ανιδιοτέλεια, με μαγκιά, αθόρυβα, μακριά από λαϊκισμό. Η Κύπρος από σήμερα είναι κατά πολύ φτωχότερη. Αιωνία της η μνήμη. Αντίο αγαπημένη μας Ζέτα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος.

«Δεν υπάρχουν λόγια για την απώλεια μιας πραγματικά ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΣ. Εξαιρετική Υπουργός, Εξαιρετικός Συνάδελφος μα πάνω απ' όλα ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένη μας Ζέτα!», έγραψε στο twiter ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης. 

 

«Καλό Ταξίδι Μαχήτρια … Τυχεροί εμείς που σε ζήσαμε σαν Συνεργάτη, μα πάνω από όλα σαν «Ανθρωπο … Ξεχωριστή, Δυναμική, Αποτελεσματική και αλησμόνητα …. Ανθρώπινη…», η ανάρτηση του Γενικού Διευθυντή του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Θωμά Καζάκου. 

 

«Ενας τεράστιος άνθρωπος έφυγε απόψε . Μια προσωπικότητα με απίστευτο σθένος και ομορφιά ψυχής .Καλό σου ταξίδι Ζετα μας . Ο Θεός ας αναπαύσει την υπέροχη ψυχή σου.Πάντα θα θυμόμαστε τον δυναμισμό σου και την  απίστευτη σου υπομονή. Ελαφρυ ας είναι το χώμα που θα σε σκεπάσει», η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρη Λοϊζίδη.

 

«Πολύ απλά μια άριστη, ένας καλός άνθρωπος....στην κυριολεξ̌ία η πατρίδα είναι φτωχότερη. Αιωνία της η μνήμη 🙏🙏🙏. Ζέτα σε ευχαριστούμε @ZetaEmilianidou RIP», η ανάρτηση του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρου Ρουσουνίδη.

 

«Μεγάλη απώλεια για όλους όσους τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της. Η Ζέτα μας απεβίωσε», αναφέρει σε ανάρτησή της η Δήμητρα Καραντώκη, εκτελεστική πρόεδρος του Karantokis Group, αντιπρόεδρος του ΣΤΕΚ και μέλος της ΟΣΕΟΚ.

Τη βαθύτατη θλίψη της εκφράζει η Αρχή Λιμένων Κύπρου για το θάνατο της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου. 

Παράλληλα, ενημερώνει πως, λόγω του θανάτου της Υπουργού Εργασίας, η προγραμματισμένη για την Τρίτη διάσκεψη Τύπου στο λιμάνι του Λατσιού, όπου θα παρουσιαζόταν ο σχεδιασμός επέκτασης του, στην παρουσία και του Υπουργού Μεταφορών, αναβάλλεται.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και το προσωπικό της Αρχής Λιμένων Κύπρου εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους «για το χαμό της αγαπητής μας Ζέτας και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την Ζέτα Αιμιλιανίδου αποχαιρετούν συγκλονισμένοι και οι συνάδελφοι της στο Υπουργικό Συμβούλιο. 

Δειτε Επισης

Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023