Ευπρόσδεκτοι, αλλά δεν αρκούν οι Ουκρανοί εργαζόμενοι

Θετικά, δεδομένου και του προβλήματος έλλειψης εργατικού δυναμικού που αντιμετωπίζουν, είδαν ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής τις ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή σε σχέση με τη διαδικασία εργοδότησης Ουκρανών πολιτών που βρίσκονται στην Κύπρο.

Ωστόσο, μολονότι εκφράζουν πρόθεση εργοδότησης Ουκρανών, υπό το πρίσμα και της ανθρωπιστικής διάστασης του όλου ζητήματος, υποδεικνύουν πως αυτό δεν δίνει λύση στο μείζον ζήτημα της έλλειψης προσωπικού που ταλανίζει εδώ και αρκετό καιρό τους επιχειρηματικούς τους κλάδους. 

Διαβάστε ακόμα: 

Τα εστιατόρια που θα δούμε στο Amanti, a MadeForTwo Hotel

Μ. Κυναιγείρου: Ράλι αυξήσεων και πλήγμα στα ακίνητα λόγω Ρωσίας

Την ίδια ώρα, οι λιανέμποροι αντιμετωπίζουν την προοπτική εργοδότησης Ουκρανών ως κάτι περισσότερο από θετική εξέλιξη, αφού-όπως σημειώνουν θα αποτελέσει ανάσα για τον τομέα σε ό,τι αφορά το πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού που τον ταλαιπωρεί.   

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών, στους Ουκρανούς πολίτες που αφίχθηκαν στην Κύπρο μετά την 24η Φεβρουαρίου, θα δοθεί κατόπιν συγκεκριμένης διαδικασίας που θα πρέπει να ακολουθήσουν ειδική πλαστική κάρτα διάρκειας ενός χρόνου, η οποία θα τους παραχωρεί όλα τα δικαιώματα σε διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών και της εργασίας.

Με την προσκόμιση και την παρουσίαση της συγκεκριμένης κάρτας, θα έχουν το δικαίωμα να εργοδοτηθούν, όπως εργοδοτούνται οι Κύπριοι και οι κοινοτικοί ή και υπήκοοι τρίτων χωρών, ενώ οι εργοδότες που επιθυμούν να εργοδοτήσουν Ουκρανούς θα μπορούν να δηλώσουν πρόθεση σε συγκεκριμένη πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας και ποια επαγγέλματα τους ενδιαφέρουν. Σημειώνεται πως ο συνολικός αριθμός των Ουκρανών που βρίσκονται σήμερα στην Κύπρο και έχουν το δικαίωμα απόκτησης της εν λόγω κάρτας, ανέρχεται περί της οκτώ χιλιάδες.

Διαβάστε εδώ: Με αυτό τον τρόπο η πρόσβαση Ουκρανών στην αγορά εργασίας της Κύπρου

Τα ξενοδοχεία

Μιλώντας στο InBusinessNews, o γενικός διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων(ΠΑΣΥΞΕ) Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, υπέδειξε ότι η εργοδότηση Ουκρανών, αν και είναι κάτι θετικό, δεν θα λύσει ούτε στο ελάχιστο το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που υπάρχει στα ξενοδοχεία.

Εκφράζοντας προβληματισμό ως προς το κατά πόσο πολλοί από αυτούς πληρούν τα κριτήρια για να εργαστούν στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, καθώς, όπως είπε, το πιο βασικό για την εξυπηρέτηση πελατών είναι η αγγλική γλώσσα και οι περισσότεροι δεν διαθέτουν το συγκεκριμένο προσόν, ο κ. Ρουσουνίδης υπογράμμισε πως «σε βοηθητικές δουλειές βεβαίως και μπορούν να εργαστούν και σαφώς η ξενοδοχειακή βιομηχανία θα μπορεί να τους απορροφήσει».

«Βλέπουμε το θέμα και από την ανθρωπιστική του πλευρά. Να στηρίξουμε αυτή την ευάλωτη ομάδα ανθρώπων, όπως θα έκανα και άλλες χώρες για εμάς αν βρισκόμασταν σε τέτοια θέση», υπογράμμισε.

Οι χώροι εστίασης

Μιλώντας επίσης στο InBusinessNews, ο γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής(ΠΑΣΙΚΑ) Φάνος Λεβέντης, διαμήνυσε ότι οι Ουκρανοί που επιθυμούν να εργαστούν στον τομέα της εστίασης είναι καλοδεχούμενοι.

Την ίδια ώρα όμως, εξέφρασε με τη σειρά του τις επιφυλάξεις τους του σχετικά με το πόσοι από τους περίπου οκτώ χιλιάδες Ουκρανούς που ενδεχομένως λάβουν την πλαστική κάρτα, θα είναι διαθέσιμοι να εργαστούν στους χώρους εστίασης και αναψυχής.  

«Σίγουρα είναι κάτι που θα αμβλύνει το πρόβλημα έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, αλλά δεν θα το λύσει, καθώς θα απορροφούν από διάφορους κλάδους» διευκρίνισε.

Ο Φάνος Λεβέντης επανάφερε την ανάγκη όπως επανέλθει στο προσκήνιο το θέμα της εργοδότησης ατόμων από τρίτες χώρες, τονίζοντας πως είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει σύντομα, ώστε να προλάβουμε, κατά την έκφρασή του, την τουριστική σαιζόν.  

«Απαιτείται και ένα χρονικό διάστημα εκπαίδευσης. Να μην τρέχουμε στη μέση της τουριστικής σαιζόν και εν τέλει να μην προλάβουμε», συμπλήρωσε ο κ. Λεβέντης.

Το λιανικό εμπόριο 

Κάτι περισσότερο από θετικά αντικρίζουν οι λιανέμποροι το ενδεχόμενο απασχόλησης προσωπικού από την Ουκρανία.

Η πιθανή προσέλκυση εναλλακτικών τουριστικών αγορών, μετά την αναμενόμενη απώλεια της Ρωσίας, της δεύτερης πιο σημαντικής πηγής τουρισμού για την Κύπρο, δημιουργεί αισιοδοξία για τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα Αγίας Νάπας και Πρωτάρα, η βιωσιμότητα των οποίων εξαρτάται αποκλειστικά από τον τουρισμό.

Ταυτοχρόνως, το λιανικό εμπόριο καλείται να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά, καθώς, αν κατ ευχήν εξευρεθεί επαρκής αριθμός επισκεπτών από άλλες αγορές, τότε η εξεύρεση ανθρώπινου δυναμικού θα καταστεί πιο αναγκαία από ποτέ.

«Στον ανθρώπινο πόνο, καλούμαστε να προσφέρουμε οποιαδήποτε είδους στήριξη μέσω επαγγελματικής αποκατάστασης. Είναι κάτι περισσότερο από ευπρόσδεκτη η απασχόληση στο λιανικό εμπόριο Ουκρανών εργαζομένων, οι οποίοι είναι αρκετά κοντά στην ευρωπαϊκή κουλτούρα και νοοτροπία, ενώ κάποιοι εξ αυτών, εφόσον προέρχονται από περιοχές, όπως η Μαριούπολη, πιθανόν να είναι ελληνόφωνοι», ανέφερε στο InBusinessNews ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου.

Κληθείς να επισημάνει σε ποιες ειδικότητες μπορούν να εργοδοτηθούν, ο κ. Αντωνίου τόνισε ότι υπάρχει πληθώρα ειδικοτήτων στο λιανεμπόριο στις οποίες υπάρχουν ελλείψεις και προοπτικές απασχόλησης Ουκρανών, όπως αποθηκάριοι, αχθοφόροι, οδηγοί ή μεταφορείς.

 

Δειτε Επισης

Γ. Παπαναστασίου: Αξιόπιστο κέντρο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Η σημασία του Great Sea Interconnector
Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων