Τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου στο Συνεδριακό η Βουλή

Δεσμευμένο από τη Βουλή τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου θα παραμείνει το Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», παρά την καθολική απαίτηση της επιχειρηματικής κοινότητας της Λευκωσίας για… απελευθέρωσή του, ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί και πάλι για τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε και συγκεκριμένα για την πραγματοποίηση συνεδρίων και άλλων συναφών επιχειρηματικού χαρακτήρα εκδηλώσεων.

Διαβάστε ακόμη:

Καθολική απαίτηση: Να φύγει από το Συνεδριακό η Βουλή

Κ. Γιωρκάτζης: Η Βουλή να επιστρέψει στην έδρα της

Μιλώντας σήμερα στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του «Άλφα», η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου εξέφρασε μεν την πρόθεση του Σώματος να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στο κτίριο του, υπέδειξε ωστόσο πως το Κοινοβούλιο πρέπει να λειτουργεί ως πρότυπο τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και πως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τα παραβαίνει.

«Η πρόθεσή μας είναι να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό στο κτίριο της Βουλής.  Προς το παρόν όμως, με τα δεδομένα που έχουμε δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι μετακινούμαστε τώρα στο κτίριο της Βουλής και παραμένουμε στο ‘’Φιλοξενία’’ τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβρη, που είναι και το συμβόλαιό μας», ανέφερε.  

Η κ. Δημήτριου ανακοίνωσε πάντως πως θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα προς συζήτηση των επιδημιολογικών δεδομένων, ώστε να διαπιστωθεί τι μπορεί να γίνει σε σχέση με το ζήτημα της επιστροφής της Βουλής στο κτίριο της. Όπως υπογράμμισε, αυτό είναι κάτι που ζητούν και οι ίδιοι οι βουλευτές, μιας και θα διευκολύνει αφάνταστα την επιτέλεση των καθηκόντων τους αφού σήμερα δεν έχουν καν γραφείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής, ένα ποσοστό της τάξης του 90% με 95%, τόσο του προσωπικού του Κοινοβουλίου όσο και των βουλευτών, είναι εμβολιασμένοι. 

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή