Γνωρίστηκαν με τον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού

Ταξιδιωτικοί πράκτορες και ξεναγοί της Λάρνακας ξεναγήθηκαν στον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού, στον οποίο συμμετέχουν η Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας, οι Δήμοι Αθηένου, Λιβαδιών και Λευκάρων.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «ο Δήμος, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας, και ο ACTA διοργάνωσαν χθες Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου ξενάγηση του νέου Πολυχώρου Δημιουργικότητας και Πολιτισμού (πρώην Λέσχη Λάρνακας-Οικία Ματτέϊ) για εγχώριους Ταξιδιωτικούς Πράκτορες και Ξεναγούς της Λάρνακας με στόχο την ενθάρρυνση των τουριστικών επισκέψεων».

Προστίθεται ότι «με τις εργασίες αποκατάστασης, ο χώρος είναι το νέο στολίδι της Λάρνακας ενώ έχει αποκτήσει ζωή επί καθημερινής βάσεως και αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο αναφοράς για τουριστικές περιηγήσεις».

«Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν από έμπειρους τεχνίτες τη διαδικασία κατασκευής παραδοσιακών έργων λαϊκής τέχνης, αρκετές εκ των οποίων περιλαμβάνονται στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, όπως είναι τα λευκαρίτικα κεντήματα, οι αθηενίτικες δαντέλες, η καλαθοπλεκτική Λιβαδιών και άλλες τέχνες που είναι συνυφασμένες με την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και επαρχίας Λάρνακας», αναφέρεται.

Στο Κέντρο συμμετέχουν η Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας, οι Δήμοι Αθηένου, Λιβαδιών και Λευκάρων καθώς και εργαστήριο κεραμικής. Το ίδιο το κτίριο  κτίστηκε το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικοδομήματα της Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα