Γνώστης των προβλημάτων στη λαϊκή γειτονιά ο Δήμος Λάρνακας

Απάντηση σε δημοσιεύματα για προβλήματα στην λαϊκή γειτονιά, στη Λάρνακα, με τον αποκλεισμό δρόμων και τη δυσκολία πρόσβασης σε ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, δίνει σήμερα ο Δήμος Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρεται «στα δημοσιεύματα σχετικά με τα προβλήματα που παρατηρούνται στην περιοχή της Λαϊκής Γειτονιάς στη Λάρνακα, με τον αποκλεισμό δρόμων από κέντρα αναψυχής και τη δυσκολία πρόσβασης σε οχήματα έκτακτης ανάγκης, δηλαδή ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Ο Δήμος Λάρνακας είναι γνώστης των προβλημάτων και έχει προβεί σε διάφορες ενέργειες».

Συγκεκριμένα «στον πλακόστρωτο χώρο της Λαϊκής Γειτονιάς, διαπιστώθηκε ότι στην οδό Ουότκινς, στην είσοδο του πεζόδρομου από την οδό Κοσμά Λυσιώτη ο πλακόστρωτος χώρος που παραχωρείται σε ένα υποστατικό εμποδίζει μερικώς τη διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης και το θέμα θα επανεξεταστεί άμεσα. Μετά από ενέργειες του Δήμου τόσο τα ασθενοφόρα όσο και η πυροσβεστική διαθέτουν κλειδί για να ανοίγουν την αλυσίδα για είσοδο τους στην οδό Ουότκινς, ούτως ώστε να μπορούν να εισέρχονται εντός της Λαϊκής Γειτονιά όταν απαιτείται».

Προστίθεται ότι «το κλείσιμο της οδού Κλεάνθη Καλογερά γίνεται κατόπιν έγκρισης του Αρχηγού της Αστυνομίας όπου λαμβάνονται υπόψη όλα τα πιθανά σενάρια κατά την εξέταση της αίτησης. Παρόλα αυτά εξετάζεται η λήψη περαιτέρω μέτρων για βελτίωση της κατάστασης, αναφορικά με την είσοδο ασθενοφόρου και πυροσβεστικού οχήματος, στην οδό Κλεάνθη Καλογερά».

Επίσης ο Δήμος Λάρνακας «έχει σηματοδοτήσει τους επιτρεπόμενους πλακόστρωτους χώρους που παραχωρούνται στο κάθε υποστατικό για τη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, χαράσσοντας γραμμές στο δρόμο, ώστε να διασφαλίζεται η ελεύθερη διέλευση των πεζών και η αποφυγή συνωστισμού. Επιπλέον για να διασφαλιστεί ότι οι συγκεκριμένοι διάδρομοι είναι ελεύθεροι για τους πεζούς, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ανέθεσε στην Τροχονομική Υπηρεσία του Δήμου, την επιπλέον αστυνόμευση της περιοχής».

Συγκεκριμένα «τις Παρασκευές και τις Κυριακές γίνεται αστυνόμευση μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ τα Σάββατα μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυκτα, για τον έλεγχο μόνο της Λαϊκής Γειτονιάς και της οδού Κλεάνθη Καλογερά. Ακόμα ο Δήμος πραγματοποίησε επί τόπου υπηρεσιακούς ελέγχους και συσκέψεις, σε μια περίπτωση μάλιστα παρευρέθηκε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας».

Ακόμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση «πραγματοποιήθηκαν και έλεγχοι σε ανώτερο υπηρεσιακό επίπεδο, σε ώρες λειτουργίας και αιχμής των κέντρων αναψυχής όπου διαπιστώθηκε ότι μικρός αριθμός υποστατικών τοποθετεί παράνομα τραπεζοκαθίσματα και άλλα αντικείμενα και κατασκευές στους παραχωρούμενους πλακόστρωτους δρόμους. Στις περιπτώσεις που παρατηρήθηκε είτε ανεξέλεγκτη τοποθέτηση αντικειμένων, είτε παράνομες κατασκευές σε δημόσιο χώρο από τα κέντρα αναψυχής, δόθηκε γραπτή προειδοποίηση με χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, για να τα απομακρύνουν».

Ο Δήμος Λάρνακας «έπραξε ανάλογα και στην περίπτωση όπου ανεγέρθηκε μια παράνομη πέργολα, με τον ιδιοκτήτη της να δεσμεύεται πως θα την μετακινήσει μέχρι το τέλος Αυγούστου, διαφορετικά ο Δήμος σε όλες τις περιπτώσεις, θα προχωρήσει με δικό του συνεργείο στην κατεδάφιση της».

Αναφορικά με τα προβλήματα καθαριότητας «που υπάρχουν στο χώρο της λαϊκής γειτονιάς, έχουν ειδοποιηθεί γραπτώς οι κάτοχοι υποστατικών για να μετακινήσουν τα μεγάλα πράσινα σκυβαλοδοχεία τους από την συγκεκριμένη περιοχή και να τοποθετούν τα σκύβαλα τους στους υπόγειους κάδους ανακύκλωσης που βρίσκονται για το σκοπό αυτό, επί της Λεωφόρου Αθηνών».

Ο Δήμος Λάρνακας «εκφράζει τη λύπη του για το συμβάν που σημειώθηκε με το ασθενοφόρο και επιθυμεί να διαβεβαιώσει τους επηρεαζόμενους δημότες της περιοχής ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για διασφάλιση της ποιότητας ζωής τους, σεβόμενος πάντοτε  την ιστορία της περιοχής της λαϊκής γειτονιάς».

Σημειώνεται ότι «από τις αρχές του 1980, η συγκεκριμένη περιοχή λειτουργεί ως χώρος για τις νυκτερινές εξόδους ντόπιων και ξένων και αποτελεί σημαντικό μέρος της αναζωογόνησης του κέντρου της Λάρνακας. Μερικοί από τους παραπονούμενους δημότες ήταν πρωτοστάτες αυτής της ανάπτυξης στη λαϊκή γειτονιά πριν από 35 και πλέον χρόνια και τους διαβεβαιώνουμε ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα, προς όφελος όλων των εμπλεκομένων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)