Αυτές είναι οι επιχειρήσεις και τα... δώρα που δίνουν για εμβολιασμό

Δεκατρείς ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί δημοσίου δικαίου προσφέρουν κίνητρα για τον εμβολιασμό ατόμων κατά της COVID-19. Η πλειοψηφία των κινήτρων αφορά τις ηλικίες 18-30 ετών.

Την ανακοίνωση έκανε το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Σεντώνας, ο οποίος ανέφερε πως «έχει καταγραφεί τις προηγούμενες ημέρες το ενδιαφέρον που επέδειξαν ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά και οργανισμοί δημοσίου δικαίου για την παραχώρηση κινήτρων για προώθηση του εμβολιασμού, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης».

Διαβάστε ακόμη: 

Μέτρα-κίνητρα για χώρους αναψυχής μόνο για εμβολιασμένους

Έρχεται Κύπρο ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ

Μουδιασμένοι για Κύπρο οι Βρετανοί, ακυρώνουν οι Ευρωπαίοι

Ο κ. Σεντώνας είπε πως «το ενδιαφέρον εταιρειών, αλλά και οργανισμών να παρέχουν αυτά τα κίνητρα ενισχύει τη γενικότερη προσπάθεια της Κυβέρνησης για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης ανάμεσα στους νέους, οι οποίοι με τον εμβολιασμό πρώτιστα προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά ταυτόχρονα συμβάλλουν και στην επέκταση της ανοσίας στην κοινότητα».

Σημείωσε πως στον κατάλογο περιλαμβάνονται 13 εταιρείες και οργανισμοί και ότι εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν την περιγραφή των κινήτρων, και ακολουθώντας τον σχετικό σύνδεσμο μπορούν να λάβουν γνώση για τη διαδικασία εξασφάλισης.

Ανέφερε ότι η πλειοψηφία των κινήτρων αυτών αφορά τις ηλικίες 18-30 ετών, ενώ κάποιοι από τους οργανισμούς έχουν καθορίσει διαφορετικό ηλικιακό εύρος που δεν υπερβαίνει ωστόσο την ηλικία των 30 ετών.

Ερωτηθείς αν εξαιρούνται κάποια άτομα που μπορούν να απολαύσουν των κινήτρων αυτών, με βάση το πότε έχουν εμβολιαστεί, ο κ. Σεντώνας είπε πως με εξαίρεση μια από αυτές τις εταιρίες, που καθορίζει χρονικό εύρος, που έχει πραγματοποιηθεί ο εμβολισμός, για όλες οι υπόλοιπες δεν καθορίζεται.

Δηλαδή είναι δικαιούχοι νέοι και νέες οποτεδήποτε και εάν έχουν κάνει τον εμβολιασμό, ανέφερε.

Ερωτηθείς με ποια κριτήρια θα δίνονται αυτά τα ωφελήματα, ο κ. Σεντώνας είπε πως για κάθε ένα εξ αυτών υπάρχει σύνδεσμος που παραπέμπει στις ιστοσελίδες των εταιρειών όπου περιγράφεται αναλυτικά η όλη διαδικασία.

Για παράδειγμα, ανέφερε για την εταιρεία που παρέχει 150 αεροπορικά εισιτήρια υπάρχει διαδικτυακή φόρμα όπου οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν τα στοιχεία τους και θα δοθούν με τη διαδικασία που καθορίζει η εταιρεία.

Οπότε, πρόσθεσε, για κάθε ένα εξ αυτών των κινήτρων υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος εξασφάλισης που περιγράφεται αναλυτικά όταν κανείς πατήσει τον συγκεκριμένο σύνδεσμο που παραπέμπει στις ιστοσελίδες των εταιρειών.

Ερωτηθείς αν θα ελεγχθεί ότι δόθηκαν σωστά αυτά τα ωφελήματα, ο κ. Σεντώνας είπε πως η πρόθεση είναι να γίνει η όλη διαδικασία σωστά.

Ωστόσο, πρόσθεσε, είναι κίνητρα που παρέχουν οι ίδιες οι εταιρείες. Οπωσδήποτε θα είμαστε σε συνεννόηση και την επόμενη περίοδο, προκειμένου τα κίνητρα αυτά να δοθούν με τον σωστό τρόπο και τη σωστή διαδικασία, κατέληξε.

Οι επιχειρήσεις και οργανισμοί, καθώς και τα κίνητρα που προσφέρουν, είναι οι/τα εξής:

  • ΚΟΠ: Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου - 2.025 εισιτήρια διαρκείας (1.235 για Ομάδες Α’ Κατηγορίας, 270 για Ομάδες Β’ Κατηγορίας και 500 για την Εθνική Κύπρου)
  • Cyta: 5.000 δωροκουπόνια των €20 για τα Cytashop
  • Τράπεζα Κύπρου: 2.000 δωροκουπόνια αξίας €50 για τα καταστήματα PUBLIC, μέσω των καρτών της Τράπεζας Κύπρου
  • Cyprus Airways: 150 αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής (εξαιρουμένων των φόρων αεροδρομίων) για όλους τους προορισμούς της εταιρείας
  • Tus Airways: 100 δωρεάν εισιτήρια μετ’ επιστροφής για Ελλάδα (εξαιρουμένων των φόρων αεροδρομίων)
  • Όμιλος Εταιρειών CTC: 400 κουπόνια των €50, για αγορές από τα καταστήματα Superhome Center DIY, τις εκθέσεις CTC Automotive Ltd και τα καταστήματα της Ermes Department Stores Plc
  • Epic: Δωρεάν 5GB όγκο δεδομένων σε Epic πλάνο κινητής συμβολαίου ή 4GB σε πλάνο καρτοκινητής στους πρώτους 5.000 υφιστάμενους ή νέους συνδρομητές της.
  • Cablenet: 20% έκπτωση σε πακέτα κινητής τηλεφωνίας
  • ΘΟΚ: Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου - 100 ετήσιες συνδρομές του ενός ατόμου για τις παραστάσεις του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου
  • ZARA: 100 δωροκουπόνια των €50
  • Crowne Plaza Limassol: Παραχώρηση 100 εισιτηρίων, αξίας 25 ευρώ το ένα, για ελεύθερη είσοδο στην πισίνα, στο σπα και στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου
  • EASYSLIM: 2.000 προγράμματα των €260 για ευεξία και φυσική κατάσταση
  • ΑΗΚ: Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου αποφάσισε την καταβολή ποσού ύψους €500.000 με τη μορφή κινήτρων για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στους νέους.

Για να δείτε την περιγραφή των κινήτρων, και ακολουθώντας τον σχετικό σύνδεσμο να λάβετε γνώση για τη διαδικασία εξασφάλισης, πατήστε ΕΔΩ.

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)