TourInvest Cyprus

Μουδιασμένοι για Κύπρο οι Βρετανοί, ακυρώνουν οι Ευρωπαίοι

Μάριος Ρούσσος  16/07/2021 06:30
Μουδιασμένοι για Κύπρο οι Βρετανοί, ακυρώνουν οι Ευρωπαίοι
TourInvest Cyprus

Μουδιασμένοι για Κύπρο οι Βρετανοί, ακυρώνουν οι Ευρωπαίοι

Μάριος Ρούσσος  16/07/2021 06:30

Μπορεί η παραμονή της Κύπρου στην «πορτοκαλί» ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής κυβέρνησης να αναπτέρωσε τις ελπίδες για αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας από την συγκεκριμένη ζωτικής σημασίας αγορά, ωστόσο επί της ουσίας η εξέλιξη αυτή δεν φαίνεται να μεταφράζεται-τουλάχιστον επί του παρόντος- σε αυξημένες κρατήσεις. Τροχοπέδη για τους τουρίστες, όχι μόνο τους Βρετανούς, ώστε να επιλέξουν την Κύπρο για τις διακοπές τους, φαίνεται να αποτελεί η κάκιστη επιδημιλογική εικόνα της χώρας μας, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε βαθύ κόκκινο.   

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA)Χάρης Παπαχαραλάμπους υπέδειξε πως είναι θετικό το γεγονός ότι  η Κύπρος παραμένει στην πορτοκαλί κατηγορία της Βρετανίας. Όμως αυτό, σύμφωνα με τον κ. Παπαχαραλάμπους, δεν φαίνεται να έχει διαφοροποιήσει την εικόνα των κρατήσεων μέχρι στιγμής, και που ενδεχομένως δούμε να συμβαίνει το επόμενο διάστημα. «Είναι νωρίς να το πούμε. Δεν έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά η εικόνα μέχρι στιγμής. Θα δούμε τη ζήτηση. Σίγουρα βοηθάει το ότι μείναμε στην πορτοκαλί κατηγορία. Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα θα το δούμε. Σε 15 μέρες θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα», ανέφερε. 

Ο κ. Παπαχαραλάμπους εστιάσε και σε μια άλλη σημαντική παράμετρο αναφορικά με όσους προτίθενται να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα. «Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο κόσμος κοιτάζει πολύ έντονα την επιδημιολογική εικόνα πριν να ταξιδέψει», επισήμανε. «Αυτό σημαίνει ότι κάνουν και δική τους έρευνα για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει ο προορισμός τους την περίοδο που θα πραγματοποιήσουν το ταξίδι, ασχέτως των κατηγοροποιήσεων στις οποίες προβαίνει η χώρα τους», υπογράμμισε. 

Όσον αφορά την εικόνα της Κύπρου, αυτή δεν είναι η καλύτερη-ειδικά με τις τελευταίες μέρες όπου τα θετικά κρούσματα κυμαίνονται μεταξύ 900-1100 την ημέρα. Αυτή η εικόνα έχει σαφέστατα αντίκτυπο στον τουρισμό και τις κρατήσεις. «Η σημερινή εικόνα είναι καταστροφική για τον τουρισμό. Τα νούμερα είναι σοκαριστικά στις κρατήσεις φέτος», σχολίασε ο κ. Παπαχαραλάμπους.

Διαβάστε ακόμα: 

Ευχάριστα μαντάτα από τη Βρετανία για τον τουρισμό

Υπενθυμίζεται πως η Βρετανία αναθεωρεί τις κατηγοροποποιήσεις των χωρών ανά τρεις εβδομάδες, με τις νέες αλλαγές να ισχύουν από τα ξημερώματα της ερχόμενης Δευτέρας 19 Ιουλίου. Σημείο κλειδί της παρούσας κατηγοροποίησης και αναθεώρησης αποτελεί η άρση της υποχρέωσης των πλήρως εμβολιασμένων και των ανηλίκων κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου να μπαίνουν σε δεκαήμερη απομόνωση όταν επιστρέφουν στην Αγγλία από «πορτοκαλί» προορισμούς. Πλέον, θα χρειάζονται μόνο ένα διαγνωστικό τεστ πριν από την πτήση επιστροφής και ένα μοριακό τεστ εντός διήμερου από την επιστροφή.

Το πρόβλημα πάντως για την Κύπρο εντοπίζεται και σε άλλες αγορές της Ευρώπης, και δη από χώρες οι οποίες έχουν διαφορετικά κριτήρια και μέτρα για τους ταξιδιώτες, απ' ότι η Βρετανία. Η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι τέτοια, που οδηγεί τους τουρίστες από τις χώρες αυτές σε ακυρώσεις των ταξιδιών τους. «Έχουμε σημαντική μείωση στις κρατήσεις και ακυρώσεις. Κυρίως από Γερμανία και κεντρική Ευρώπη, βλέπουμε μια ύφεση όσον αφορά τη ροή των κρατήσεων», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ACTA.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας