Μια πρωτοποριακή 24ωρη υπηρεσία του Δήμου Λεμεσού για τους πολίτες

Την ενίσχυση της πρωτοποριακής 24ωρης υπηρεσίας του Δήμου Λεμεσού για εξυπηρέτηση του δημότη, με ένα δεύτερο συνεργείο, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης. Και όπως χαρακτηριστικά τόνισε, με την επιστράτευση και του δεύτερου αυτού συνεργείου, ο Δήμος μπαίνει σε μια νέα εποχή εξυπηρέτησης του δημότη. Όπως εξήγησε, τα δυο αυτά συνεργεία θα παρεμβαίνουν και θα διαχειρίζονται περιστατικά που χρήζουν άμεσης επέμβασης καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και είναι κατάλληλα εξοπλισμένα για να αναλαμβάνουν εργασίες όπως καθαριότητας, επιδιόρθωσης και συντήρησης. Στόχος, είπε, είναι να επιλαμβάνονται με άμεση παρέμβαση θέματα της πόλης μας και να  προλαβαίνουν τον δημότη.  

Όπως εξήγησε τα δυο συνεργεία στελεχώνονται από δυο ζεύγη πολυτεχνιτών και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με την Υπηρεσία στο τηλέφωνο 77777788 ή στην εφαρμογή κινητών τηλεφώνων "Δημότης Λεμεσού". Η Υπηρεσία θα παραλαμβάνει άμεσα την αναφορά και θα αποστέλλεται μέσω εφαρμογής στα δύο συνεργεία του Δήμου τα οποία θα επιλαμβάνονται τα θέματα άμεσα. Αναφορές οι οποίες χρήζουν ειδική εργασίας θα αποστέλλονται στα αρμόδια τμήματα για την επίλυση τους. 
 

Αναφερόμενος στις κυριότερες εργασίες τις οποίες θα αναλαμβάνει το συνεργείο, υπέδειξε ότι μεταξύ άλλων είναι και οι πιο κάτω:  

·      Περισυλλογή ψόφιων γάτων, σκύλων και άλλων ζώων ή πτηνών. 

·      Συλλογή αδέσποτων σκύλων. 

·      Απομάκρυνση υλικών και αντικειμένων από το οδόστρωμα και καθαρισμός (πχ λάδια, τούβλα, μπετόν και άλλα οικοδομικά υλικά, γυαλιά κ.α.) 

·      Κλάδεμα δέντρων ή θάμνων που παρεμποδίζουν πινακίδες σήμανσης. 

·      Επιδιόρθωση πινακίδων σήμανσης. 

·      Αφαίρεση πανό και αφισών από κολώνες οδικού φωτισμού, φώτων τροχαίας και άλλα σημεία. 

·      Εξέταση παραπόνων που αφορούν διοχέτευση ακάθαρτων νερών στους δρόμους. 

·      Επιδιόρθωση επικίνδυνων λακκούβων σε οδοστρώματα και πεζοδρόμια και απομάκρυνση πεσμένων κορμών και κλάδων που παρεμποδίζουν την διακίνηση  των πεζών και την κυκλοφορία των οχημάτων. 

 

 

 

Στόχος του Δήμου Λεμεσού είναι η συνεχής βελτίωση και κινητοποίηση της δημοτικής μηχανής κατά τέτοιο τρόπο που να επιτυγχάνεται άμεσα και αποτελεσματικά  η επίλυση καθημερινών προβλημάτων που απασχολούν τους Δημότες, επεσήμανε ο Νίκος Νικολαΐδης. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο δήμαρχος Λεμεσού, απεκάλυψε ότι ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη Υπηρεσία του Δήμου Λεμεσού καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας της, επέδειξαν κι άλλοι Δήμοι οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν σχετική αναλυτική πληροφόρηση. 

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα