Ανάσα στη ξενοδοχειακή βιομηχανία με διανυκτερεύσεις Κυπρίων

Στο καθεστώς στη βάση του οποίου λειτουργούσαν πριν από την επιβολή του τελευταίου lockdown, που τέθηκε σε ισχύ στις 26 Απρίλιου, φαίνεται να επιστρέφουν οι επιχειρήσεις από τις 10 του μήνα, ενώ την ίδια ώρα ως επικρατέστερο σενάριο ενόψει των νέων αποφάσεων που θα λάβει η Κυβέρνηση τα αμέσως επόμενα 48ωρα, φαντάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, και το να επιτραπεί η διαμονή των Κυπρίων στα ξενοδοχεία.  

Συγκεκριμένα, επαναφορά των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, που ίσχυαν πριν από το τρίτο lockdown, είναι το σενάριο που μελετά αυτή τη στιγμή Κυβέρνηση και Επιδημιολογική Ομάδα, ενόψει της λήξης του ισχύοντος διατάγματος την προσεχή Δευτέρα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), το επικρατέστερο σενάριο είναι πως από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου, η Κύπρος επιστρέφει στα ίδια μέτρα και χαλαρώσεις, που ίσχυαν πριν το ολικό κλείσιμο στις 26 Απριλίου, ενώ οι επόμενες δύο-τρεις ημέρες θα είναι καθοριστικές, αφού αναμένεται να δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, σε σχέση με τη διασπορά στην κοινότητα και τις νοσηλείες.

Διαβάστε ακόμη:

Κάθοδος Ρώσων στην Κύπρο, στο βάθος βρετανική ώθηση

Υφ. Τουρισμού: Ψάχνει ξενοδοχεία καραντίνας για το καλοκαίρι

Ε. Ζαχαριάδου: Η διαχείριση ακίνητων στο εξωτερικό είναι ένας κλάδος διαδεδομένος και ακριβοπληρωμένος

Τα νεότερα στοιχεία των επιδημιολογικών δεδομένων, καθώς και οι απόψεις και εισηγήσεις  των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, τα οποία χθες βράδυ έστειλαν γραπτώς τις εισηγήσεις τους στον Υπουργό Υγείας, θα τεθούν στο μικροσκόπιο του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδριάζει το απόγευμα. 

Ανακοινώσεις για το τι θα ισχύσει ωστόσο αναμένεται να γίνουν την προσεχή Κυριακή, που θα συνέλθει εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο. Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ έγκυρη πηγή, δεν αποκλείεται κάποιες ανακοινώσεις να γίνουν απόψε μετά το Υπουργικό, με στόχο να προετοιμαστούν μαθητές και επαγγελματίες.  

Μέχρι τις 11 οι μετακινήσεις, δύο τα sms

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι περιορισμοί στις διακινήσεις πολιτών, καθώς και οι αποστολές μηνυμάτων στο 8998 θα παραμείνουν ακόμα για κάποιο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, τα sms επανέρχονται στα δύο ημερησίως, ενώ οι μετακινήσεις μεταφέρονται μέχρι τις 23:00.

 

Δειτε Επισης

Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα