Κάθοδος Ρώσων στην Κύπρο, στο βάθος βρετανική ώθηση

Τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου αναμένεται ότι θα αυξηθούν σημαντικά οι εισερχόμενες πτήσεις προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, με την ανοδική πορεία των αφίξεων- έστω και σε περιορισμένο βαθμό- να έχει αρχίσει από την εβδομάδα που διανύουμε. 

Συγκεκριμένα, από την περασμένη Δευτέρα και μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Hermes Airports, στην Κύπρο θα αφιχθούν συνολικά 55 πτήσεις από την Ρωσία, 50 από την Ελλάδα, 31 από το Ισραήλ, 18 από την Ουκρανία και 12 από την Γερμανία. Πτήσεις θα αφιχθούν και από άλλες 17 χώρες, μεταξύ των οποίων και το Ηνωμένο Βασίλειο (4 πτήσεις).

Ουσιαστικά, ο περιορισμένος αριθμός Ρώσων τουριστών που φτάνει στην Κύπρο είναι αυτός που υποστηρίζει την μικρή ξενοδοχειακή δραστηριότητα που υπάρχει στην Κύπρο αυτό το διάστημα, εν αναμονή της καλοκαιρινής περιόδου.

Διαβάστε ακόμα:

Πρωτοβουλία-εισήγηση ΚΕΒΕ για ΦΠΑ

Υφ. Τουρισμού: Ψάχνει ξενοδοχεία καραντίνας για το καλοκαίρι

Ε. Ζαχαριάδου: Η διαχείριση ακίνητων στο εξωτερικό είναι ένας κλάδος διαδεδομένος και ακριβοπληρωμένος

Ανεβάζουν ρυθμούς Ιούνιο και Ιούλιο

Την περασμένη εβδομάδα στο Αεροδρόμιο Λάρνακας έφτασαν 145 πτήσεις, έναντι 162 που αναμένονται στο διάστημα 3-9 Μαΐου. 190 είναι οι προγραμματισμένες πτήσεις για το διάστημα 10-16 Μαΐου ενώ η σταδιακή άνοδος θα συνεχιστεί και για τις εβδομάδες 17-23 Μαΐου (232 πτήσεις) και 24-30 Μαΐου (265 πτήσεις).

Οι πτήσεις αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό τον Ιούνιο, όταν και θα ανέλθουν στις 369 (31 Μαΐου- 6 Ιουνίου) ενώ μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου θα φτάσουν τις 496 (28 Ιουνίου- 4 Ιουλίου). Στο ενδιάμεσο θα αυξηθούν σταδιακά στις 376 (7-13 Ιουνίου), 407 (14-20 Ιουνίου) και 444 (21-27 Ιουνίου). 

Βάσει των αφίξεων που περιμένει στο Αεροδρόμιο Λάρνακας η Hermes Airports για το διάστημα 28 Ιουνίου- 4 Ιουλίου, από την βρετανική αγορά θα φτάσουν στην Κύπρο 103 πτήσεις, από την Ελλάδα θα αφιχθούν 77 πτήσεις, από την Ρωσία άλλες 60 ενώ 42 και 38 πτήσεις θα αφιχθούν από Ισραήλ και Γερμανία, αντίστοιχα.

Στο ίδιο διάστημα, για το Αεροδρόμιο Πάφου θα πετάξουν άλλες 100 πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, 25 πτήσεις από Ισραήλ, 15 από Ελλάδα, 13 από Ρωσία και 8 από Γερμανία. Συνολικά, στο Αεροδρόμιο Πάφου θα αφιχθούν 216 πτήσεις, από 164 την εβδομάδα 21-27 Ιουνίου.

Οι εισερχόμενες πτήσεις του αεροδρομίου θα πιάσουν τριψήφιο αριθμό (142) την εβδομάδα 31 Μαΐου- 6 Ιουνίου και θα κυμανθούν σε αυτό το επίπεδο και τις δύο επόμενες εβδομάδες (7-20 Ιουνίου).

 

Τα charter flights και το Sputnik V

Η βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Κύπρο και η αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών θα απελευθερώσουν και τα charter flights, επιτρέποντας στους tour operators να προχωρήσουν με τους σχεδιασμούς τους και να φέρουν μεγάλο αριθμό τουριστών στο νησί μας. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας έχει ανακοινώσει πως θα δέχεται και τους εμβολιασμένους τουρίστες με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες