ΕΤΥΚ: Ικανοποίηση για τις προαγωγές στην Κεντρική Τράπεζα

«Όνειρο» δεκαετίας που υλοποιήθηκε από τη Διοίκηση Κ.  Ηροδότου στην Κεντρική Τράπεζα χαρακτηρίζει η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου, να προχωρήσει με τις προαγωγές συναδέλφων στις πυραμίδες του Διοικητικού Βοηθού και Λειτουργού Γ.

Σύμφωνα με επιστολή της ΕΤΥΚ, το θέμα της πλήρωσης των κενών θέσεων στην Κεντρική Τράπεζα, εκκρεμούσε εδώ και πολλά χρόνια, γεγονός που δικαιολογημένα προκαλούσε την απογοήτευση, και είχε τεθεί από την Οργάνωση. 

Η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας θα τεθεί σε ισχύ από τις 1/5/2021.

Αυτούσια η επιστολή

Προς όλους τους συναδέλφους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου,

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας, με αφορμή την απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας να προχωρήσει με τις προαγωγές συναδέλφων στις πυραμίδες του Διοικητικού Βοηθού και Λειτουργού Γ, με ισχύ από 1/5/2021.

Με την απόφαση αυτή της Διοίκησης, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προαγωγών, την οποία η Διοίκηση της Τράπεζας δρομολόγησε από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν προχώρησε με τις προαγωγές στις θέσεις του Ανώτερου Λειτουργού και Βοηθού Διευθυντή. 

Όπως γνωρίζετε, το θέμα της πλήρωσης των κενών θέσεων στην Κεντρική Τράπεζα, εκκρεμούσε εδώ και πολλά χρόνια, γεγονός που δικαιολογημένα προκαλούσε την απογοήτευση των συναδέλφων αλλά δημιουργούσε ταυτόχρονα και λειτουργικά προβλήματα στην ίδια την Τράπεζα, λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού κενών θέσεων που είχε δημιουργηθεί με την πάροδο των χρόνων.

Η Οργάνωσή μας έθεσε επανειλημμένα το θέμα αυτό προς την προηγούμενη Διοίκηση της Τράπεζας, δυστυχώς όμως, δεν έγινε καμία ενέργεια από την πλευρά της για επίλυσή του.

Με το διορισμό του κ. Κωνσταντίνου Ηροδότου στη θέση του Διοικητή, η Οργάνωσή μας έθεσε εκ νέου το θέμα της πλήρωσης των κενών θέσεων.

Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος, ο ίδιος ο Διοικητής κ. Κωνσταντίνος Ηροδότου από την πρώτη στιγμή μας διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα αυτό ήταν δίκαιο για τους συναδέλφους και θα το εντάξει στις προτεραιότητες του.

Μπόρεσε και ξεπέρασε τα εσωτερικά προβλήματα που σκόπιμα δημιουργούσαν κάποιοι και φυσικά με τη σύμπνοια και συμπόρευση του Διοικητικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα της αρμόδιας Επιτροπής Προσωπικού προχώρησε στην υλοποίηση της υπόσχεσης του.

Πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων είναι ικανοποιημένοι για την αποκατάσταση της αδικίας που υπήρχε για χρόνια.

Θέλουμε με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρούμε όλους τους συναδέλφους που έχουν προαχθεί και να τους ευχηθούμε κάθε επιτυχία.

Οφείλουμε σαν ηγεσία να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας και να συγχαρούμε ΟΛΟ το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας και φυσικά της Επιτροπής Προσωπικού αλλά ιδιαίτερα οφείλουμε να αναφερθούμε στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Κ. Ηροδότου που από την αρχή καλόπιστα και με ειλικρίνεια αντιμετώπισε το θέμα αυτό.

Ελπίζουμε η καλοπιστία και ειλικρίνεια να είναι και στο μέλλον ο φάρος καθοδήγησης της κοινής μας πορείας.

Ευελπιστούμε ότι και για τα υπόλοιπα θέματα, για τα οποία οι διαπραγματεύσεις μας με τη Διοίκηση της Τράπεζας βρίσκονται σε εξέλιξη (όπως η ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης και η αναδιάρθρωση της Τράπεζας), θα επικρατήσει και πάλι η λογική και ο αλληλοσεβασμός, ούτως ώστε να έχουμε σύντομα κατάληξη σε κοινά αποδεκτές λύσεις, για το κοινό καλό, συναδέλφων και Τράπεζας.

Θα σας τηρούμε ενήμερους για τυχόν εξελίξεις.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)