Τα new entries του 2020 στο κυπριακό επιχειρείν

Αρκετές ήταν οι νέες αφίξεις στο κυπριακό επιχειρείν εν μέσω πανδημίας.

Ξενοδοχεία, εστιατόρια, brands και καταστήματα έκαναν την εμφάνισή τους εντός του 2020, την ώρα που ο τουρισμός, η ξενοδοχειακή βιομηχανία και το λιανικό εμπόριο βιώνουν τους δικούς τους τριγμούς.

Το InBusinessNews παρουσιάζει ορισμένες από τις καινούργιες επιχειρηματικές αφίξεις που καταγράφηκαν το 2020, ανάμεσά τους και μία εξαγορά.

Best Value
Στις 28 Ιανουαρίου 2020 άνοιξε το πρώτο στην Κύπρο one-stop-shop αποκλειστικά για επαγγελματίες.
 
Το κατάστημα «BEST VALUE για επαγγελματίες», το οποίο άνοιξε στη Λεμεσό η ελληνική METRO AEBE, μέσω της θυγατρικής εταιρείας MCC BEST VALUE Ltd, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μισιαούλη & Καβάζογλου και Κωχ, στον χώρο που κάποτε στεγαζόταν το ιστορικό εργοστάσιο της Lemeco.
 
Η επένδυση αγγίζει το ποσό των €10 εκατ. και αποτελεί σταθμό για τη METRO ΑΕΒΕ, καθώς αποτελεί την πρώτη επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας εκτός ελληνικών συνόρων.
 
Σε άνετους χώρους πώλησης 2.500 τ.μ., οι επαγγελματίες στους οποίους απευθύνεται το κατάστημα χονδρικής πώλησης μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 16.000 κωδικούς προϊόντων.
 
Το «BEST VALUE για επαγγελματίες» απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες από τον κλάδο της μεταπώλησης (supermarket, mini market, περίπτερα, κάβες, οπωρολαχανοπωλεία, κρεοπωλεία, φούρνους, χονδρέμπορους κ.α.), όσο και σε επαγγελματίες από τον κλάδο της μαζικής εστίασης και Ho.Re.Ca. (εστιατόρια, καφετέριες, bar, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία κ.α.).

Media Markt
Στην Κύπρο κατέρχεται εντός του 2021 η μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, Media Markt.

Η εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνία για την ενοικίαση χώρου, έκτασης περίπου 2.000 τ.μ., εντός του υπό κατασκευή Metropolis Mall, στη Λάρνακα.

Διαβάστε ακόμα: Altamira: 24 διαμερίσματα από €50.000

 


Το Media Markt Κύπρου θα φιλοξενήσει γνωστές μάρκες μεγάλων και μικρών ηλεκτρικών οικιακών συσκευών και τεχνολογίας. Εξάλλου, στο ίδιο εμπορικό κέντρο, η εταιρεία που ελέγχει τη γνωστή αλυσίδα, έχει ενοικιάσει ακόμα ένα κατάστημα έκτασης 1,100 τ.μ. στο οποίο  θα στεγάζονται τα Public.

Στα τέλη του 2019, ο όμιλος Olympia στον οποίο ανήκουν τα Public, απέκτησε τον έλεγχο των καταστημάτων Media Markt για τις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο όμιλος διατηρεί την πλειοψηφική συμμετοχή ελέγχοντας το 75%, ενώ  ο όμιλος MediaMarktSaturn ελέγχει το 25%.


Wolt
Η ​Wolt ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία της στην Λευκωσία, τον Ιανουάριο του 2020, υποσχόμενη μία νέα, βελτιωμένη εμπειρία για όσους παραγγέλνουν φαγητό online. Πρόκειται για μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πλατφόρμες food delivery παγκοσμίως.

Σκοπός της πλατφόρμας είναι να διευκολύνει τους Κύπριους καταναλωτές να κάνουν το κάθε γεύμα της ημέρας τους απόλαυση, επιλέγοντας καλό φαγητό από πληθώρα αξιόλογων εστιατορίων. Επιπλέον, στο πλαίσιο της αμεσότητας, ευκολίας και της μοντέρνας εμπειρίας χρήσης, προσφέρεται μία ακόμα έξυπνη λειτουργία, η live παρακολούθηση της πορείας της παραγγελίας.

MAP
Αρχές του 2020 άνοιξε τις πόρτες του το νέο ξενοδοχείο της Λευκωσίας, MAP Hotel.
 
To smart design boutique hotel, το οποίο ανήκει στον Κύπριο επιχειρηματία Μάριο Πολυκάρπου, βρίσκεται στην οδό Στασίνου, στον χώρο του πρώην Zoo.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 30 πολυτελή δωμάτια με συνολικά 70 κλίνες, γυμναστήριο, υπηρεσίες spa πέντε αστέρων, roof bar και το υψηλής γαστρονομίας εστιατόριο Scale.

Διαβάστε ακόμα: Ο κορωνοϊός εξαφάνισε 6.000 αεροπορικές διαδρομές


Atlantica Mare Village Paphos
Το Atlantica Mare Village Paphos υποδέχθηκε τους πρώτους του επισκέπτες στις 17 Ιουλίου 2020.
 
Με θέα στη θάλασσα, το νέο απόκτημα της Atlantica Hotels & Resorts προτείνεται ως το ιδανικό ξενοδοχείο για τις καλοκαιρινές διακοπές, είτε για ζευγάρια είτε για οικογενειακές αποδράσεις.

 
Οι τέσσερεις εξωτερικές πισίνες, το splash pool, οι 2 παιδικές πισίνες και η εσωτερική πισίνα υπόσχονται να ικανοποιήσουν τις ανάγκες όλων των επισκεπτών.
 
Quality Lodge BW Premier Collection
Το Quality Lodge, BW Premier Collection άνοιξε τις πόρτες του στις 25 Ιουλίου 2020.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη Λάρνακα, στο δρόμο Δεκέλειας σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα.
 
Στεγάζεται σε ένα τετραώροφο κτίριο και διαθέτει 26 δωμάτια 62 κλινών με μοντέρνα διακόσμηση, άνετο καθιστικό και μεγάλο μπαλκόνι με φανταστική θέα. Πιο συγκεκριμένα διαθέτει 21 ευρύχωρα δωμάτια ενός υπνοδωματίου και πέντε διπλές σουίτες.
 
Το Quality Lodge, BW Premier Collection διαθέτει γυμναστήριο, εστιατόριο στο ισόγειο, lobby bar, εποχιακό pool bar με εξωτερική τεράστια πισίνα για μικρούς και μεγάλους και παιδότοπο.
 
Hotel Indigo Larnaca
Τo Hotel Indigo Larnaca υποδέχθηκε τους πρώτους του επισκέπτες τον Ιούλιο του 2020.
 
Πρόκειται για boutique ξενοδοχείο, το μοναδικό branded boutique hotel στην Κύπρο, που αποτελείται από 40 σύγχρονα δωμάτια μοναδικής αισθητικής, με αναπαυτικά κρεβάτια, ντους ψιλής βροχής και με μπαλκόνι που έχει θέα την πόλη της Λάρνακας.

Brink’s
Σε αμερικανικά χέρια πέρασε η G4S Secure Solutions (Cyprus) Limited, η γνωστή εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας και μεταφοράς χρημάτων, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παίκτη του συγκεκριμένου τομέα στην Κύπρο.

Η G4S, εξαγοράστηκε την περασμένη άνοιξη από την Brink’s, εταιρεία κολοσσό στον τομέα της ασφάλειας και των χρηματαποστολών σε διεθνές επίπεδο.

Ειδικότερα, η αμερικανική εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία με την βρετανική G4S για εξαγορά 14 εταιρειών της σε όλο τoν κόσμο, έναντι $1 δις. Ανάμεσα σε αυτές τις εταιρείες περιλαμβανόταν και η G4S Κύπρου, για την οποία η εξαγορά αφορούσε το 100%.


SCALE
Ένα μοναδικά σχεδιασμένο εστιατόριο στη καρδιά της Λευκωσίας, δεσπόζει στο ισόγειο του MAP Boutique Hotel. Συστήνεται στο κοινό της πρωτεύουσας και μοιράζεται μαζί μας την ισορροπημένη φιλοσοφία του SCALE Restaurant μέσα από ένα προσεκτικά επιμελημένο μενού, εμπνευσμένο από τη γαστρονομική κουλτούρα της Μεσογείου.
 
Το μενού φέρει την υπογραφή του Eλλαδίτη σεφ παγκόσμιας κλάσης, Διονύση Ζαχαρόπουλου.
 
Το μεσημεριανό μενού του εστιατορίου περιλαμβάνει πιάτα, όπως η σαλάτα με φαγόπυρο, το Seabass Tartare, το Pork Neck, και το Orange Parfait.  Στο βραδινό μενού, ξεχωρίζουν το Cuttlefish risotto, το Cretan pasta, το Octopus a la plancha, το Duet of lamp και το επιδόρπιο με μαστίχα.
 
361°
Τα αθλητικά παπούτσια 361° έφτασαν στην Κύπρο για να εξυπηρετήσουν αθλητές και δρομείς, οι οποίοι ψάχνουν αυτό το κάτι παραπάνω στα αθλητικά τους παπούτσια και αναζητούν κάθε προπόνηση και τρέξιμο να είναι μια μοναδική εμπειρία. Κάθε παπούτσι της 361° σχεδιάζεται και κατασκευάζεται από ειδικούς της δρομικής βιομηχανίας που γνωρίζουν – καθότι είναι και οι ίδιοι δρομείς – τις ιδιαίτερες ανάγκες του δρομέα της σύγχρονης εποχής.
 
Επίσημος διανομέας είναι ο αθλητικός οργανισμός Running in Cyprus.
 
Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στο φυσικό κατάστημα στα Λατσιά, αλλά και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Running in Cyprus 361cyprus.com.

XIMIVOGUE
Το XIMIVOGUE, το Korean-design life brand που θα ανοίξει πολύ σύντομα το πρώτο του επίσημο κατάστημα στην Κύπρο, στο Nicosia Mall, έχει λανσάρει προσφάτως το e-shop του, προσφέροντας εκπτώσεις σε όλα τα προϊόντα.

Στο νέο παιχνιδιάρικο brand, το καταναλωτικό κοινό μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε gadgets τεχνολογίας, προϊόντα για το σπίτι, προϊόντα υγείας και ομορφιάς, δώρα και παιχνίδια, σχολικά και είδη γραφείου, fashion accessories, κοσμήματα και εποχιακά προϊόντα.

Σημειώνεται ότι το XIMIVOGUE, με περισσότερα από 1,600 καταστήματα σε 84+ χώρες, διαθέτει επιλογές σε Korean-design προϊόντα καθημερινής χρήσης.

Δειτε Επισης

ΡΙΚ: Μετά την 1η Απριλίου η καταβολή μισθών-Αιτία το Πάσχα των Καθολικών
Πράσινο από Επιτροπή Οικονομικών σε σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων
ΔΝΤ: Ανθεκτική σε πολλαπλούς δυσμενείς κραδασμούς η κυπριακή οικονομία-Οι βασικές συστάσεις πολιτικής
Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη