Ο Αντώνης Αντωνίου νέος πρόεδρος της ΟΕΒ

O εκτελεστικός πρόεδρος της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού, Αντώνης Αντωνίου, είναι ο νέος πρόεδρος της ΟΕΒ, για την περίοδο Ιανουαρίου 2021- Μαΐου 2023. 
 
Στη σημερινή εκλογική διαδικασία υπερίσχυσε, με σημαντική διαφορά, του ανθυποψηφίου του, CEO του CIM, Γιάγκου Χατζηγιάννη, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Αντωνίου για την εκλογή του.
 
Οι εκλεγέντες
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΒ, στις εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα συμμετείχαν τα 124 από τα 126 Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
 
Ταυτόχρονα κατά τις ίδιες διαδικασίες, εκλέγηκαν τα ακόλουθα πρόσωπα στις δέκα υπό ανανέωση έδρες της Εκτελεστικής Επιτροπής (με αλφαβητική σειρά):
  1. Αλετράρης Δημήτρης
  2. Βάκης Δημήτρης
  3. Ζορπάς Δημήτρης
  4. Θεοδότου Γιώργος
  5. Καζάκος Θωμάς
  6. Λοίζου Λούης
  7. Μυλωνάς Ανδρέας
  8. Παναγιώτου Θεοδοσίου Δέσποινα
  9. Πανταζής Ιωάννης
  10. Παπαχριστοφόρου Ανθούλης

Ο Πρόεδρος και οι δέκα νεοεκλεγέντες, μαζί με τα εννέα πιο κάτω υφιστάμενα Μέλη, θα αποτελούν την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΒ από 1/1/2021 μέχρι την Ετήσια Γενική Συνέλευση του 2023.
 
Τα υφιστάμενα Μέλη είναι:
 
1. Αναστασίου Τάσος 
2. Αντωνίου Μιχάλης (Ex officio ως Γενικός Διευθυντής)
3. Γεωργίου Γιώργος 
4. Ιωάννου Λύσανδρος 
5. Κουντούρης Αντώνης 
6. Παντελίδης Γιώργος 
7. Πέτρου Γιώργος (Εx officio ως από 1/1/2021 τέως Πρόεδρος)
8. Τοφαρίδης Λάκης 
9. Φωτιάδης Παύλος 
 
Διαβάστε ακόμα:

Τρελή πρόβλεψη Saxo Bank: O Bezos «εξαγοράζει» την Κύπρο

Malls: Μας κλείσατε, ζητούμε αντίμετρα

 

Η πρώτη δήλωση Αντωνίου
«Με αίσθημα ευθύνης έχω ενημερωθεί από την Εφορευτική Επιτροπή, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒ με εξέλεξε Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων για την περίοδο από 1η Ιανουαρίου 2021 μέχρι τον Μάιο του 2023.
 
Οφείλω να ευχαριστήσω όλα τα Μέλη του εκλεκτορικού σώματος για την αθρόα συμμετοχή τους στις εκλογές μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.
 
Ευχαριστίες οφείλω στην Πρόεδρο και τα Μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής αλλά και στη Γραμματεία της ΟΕΒ για την άψογη διοργάνωση και επιτήρηση της διαδικασίας και την υποδειγματική τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας που προβλέπονται από τα Πρωτόκολλα.
 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ανθ΄ υποψήφιο μου για την πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία η οποία και αρμόζει στο ύφος της ΟΕΒ και να τον διαβεβαιώσω ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί μέσα στα πλαίσια του Διοικητικού Συμβουλίου για τη  καλύτερη επίτευξη των στόχων της Ομοσπονδίας μας.
 
Πρέπει ακόμα να συγχαρώ τα δέκα νέα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής που εξελέγησαν απόψε και που μαζί με τα υφιστάμενα δέκα θα συναποτελούμε την 20μελή Εκτελεστική Επιτροπή μέχρι το 2023.
 
Κυρίως όμως θέλω να ευχαριστήσω όλα τα Μέλη της ΟΕΒ από κάθε τομέα οικονομικής δραστηριότητας, τα οποία αποτελούν την πραγματική δύναμη της Οργάνωσης μας.
 
Αναλαμβάνω την Προεδρία της μεγαλύτερης Εργοδοτικής Οργάνωσης του τόπου σε μια ακόμη δύσκολη περίοδο στην ιστορία της χώρας. Επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και Πολιτεία περιμένουν πολλά από την ΟΕΒ. Τους διαβεβαιώνω ότι θα πράξουμε παν το δυνατόν για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών.
 
Η πραγματική ισχύς της μεγάλης μας Οργάνωσης είναι η ενότητα της ηγεσίας της και αυτή την ενότητα θα διαφυλάξω.
 
Ενώνοντας δυνάμεις με τη αδελφή Οργάνωση του ΚΕΒΕ θα πολλαπλασιάσουμε την αποτελεσματικότητα των παράλληλων ενεργειών μας.
 
Μαζί επίσης με τους Κοινωνικούς μας Εταίρους, τις Συντεχνίες των εργαζομένων, θα διαβουλευτούμε περαιτέρω για να επιταχύνουμε τον εκσυγχρονισμό των εργασιακών πρακτικών μας.
 
Παραλαμβάνω από τον φίλο Γιώργο Πέτρου, ένα εξαιρετικό Πρόεδρο ο οποίος στα δυο χρόνια της θητείας του έχει προσφέρει ανεκτίμητης αξίας υπηρεσίες στο επιχειρείν και στην πατρίδα. Ως διατελέσας Πρόεδρος ο κ. Πέτρου, και γνωρίζοντας το ήθος το οποίο τον διακατέχει,  είμαι βέβαιος ότι θα είναι δίπλα μου μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία, και συλλογικά θα εργαστούμε για την έξοδο από την κρίση και την επαναφορά της οικονομίας σε συνθήκες ανάπτυξης. Σας ευχαριστώ όλους».
 
Το βιογραφικό 
Ο Αντώνης Αντωνίου γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1954. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου όπου απόκτησε πτυχίο Bsc (Hons) καθώς και μεταπτυχιακό δίπλωμα.
Εργάστηκε 5 χρόνια ως Βιοχημικός στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και μετά για 3 χρόνια ως Αναλυτής Συστημάτων στην British Gas επίσης στο Λονδίνο.
Το 1983 υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας ΑΜΕΡ όπου διετέλεσε ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής μέχρι το 1998. Από το 1998 μέχρι το 2006 διετέλεσε Senior Vice President (Operations and Systems) της Nielsen στην Ευρώπη και μέλος του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Nielsen.
Από τον Φεβρουάριο του έτους 2008 διατελεί Εκτελεστικός Πρόεδρος της Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ.
 
Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων από τον Ιούλιο του 2011, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της από τον Δεκέμβριο του 2013 και Αντιπρόεδρος από τον Ιανουάριο του 2019.

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή