Μέρισμα από ΑΗΚ στο Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας συζητεί η Επιτροπή Οικονομικών

Τη συζήτηση επί της αρχής για εισαγωγή σχετικής διάταξης στον βασικό νόμο, σύμφωνα με την οποία, προβλέπεται η καταβολή εισφοράς (μέρισμα), από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, στο Πάγιο Ταμείο, συνεχίζει τη Δευτέρα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών. 

Επίσης, η Επιτροπή θα συζητήσει επί της αρχής νομοσχέδιο για εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με την Οδηγία (ΕΕ) 2019/2235 του Συμβουλίου της 16ης Δεκεμβρίου 2019 που τροποποιεί την Οδηγία 2006/112/ΕΚ, σχετικά με το κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας και την Οδηγία 2008/118/ΕΚ σχετικά με το γενικό καθεστώς των ειδικών φόρων κατανάλωσης όσον αφορά τις αμυντικές προσπάθειες στο πλαίσιο της Ένωσης.

Επιπλέον, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών θα τεθεί νομοσχέδιο για πρόσωπα που εργοδοτούνται με σύμβαση ως επιτόπιο προσωπικό σε διπλωματικές αποστολές της Δημοκρατίας στο εξωτερικό και δεν είναι μέλη της Δημόσιας Υπηρεσίας να υπόκεινται σε φορολογία καθώς και νομοσχέδιο για διεύρυνση του υφιστάμενου πλαισίου φοροαπαλλαγής εισοδήματος όταν τα συνολικά ετήσια εισοδήματα ατόμου που ήταν μη κάτοικος στη Δημοκρατία σε οποιαδήποτε τρία από τα πέντε φορολογικά έτη που προηγούνται του έτους στο οποίο άρχισε η εργοδότηση υπερβαίνουν τις €100.000.

Επίσης, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών θα τεθεί και αναθεωρημένο νομοσχέδιο για επέκταση της φοροαπαλλαγής ύψους 20% για αμοιβή από εργοδότηση προσώπου το οποίο ήταν κάτοικος εκτός της Δημοκρατίας πριν την έναρξη της εργοδότησής του, ή ποσού €8.550 οποιονδήποτε είναι μικρότερο, για ακόμη πέντε έτη, ώστε το μέτρο να ισχύει μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2025.

Επιπλέον, η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα συζητήσει σχετικό νομοσχέδιο για τροποποίηση του Προϋπολογισμού του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου για το 2019, για κάλυψη της δαπάνης ύψους €148.686 που αφορά Εταιρικό Φόρο που προέκυψε επί του πλεονάσματος του ΔΣΜΚ για το εν λόγω έτος.

Επίσης, ενώπιον της Επιτροπής θα τεθεί νομοσχέδιο που αφορά την παραχώρηση δυνατότητας στα μέλη του Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να συμμετέχουν στις συνεδρίες της Επιτροπής μέσω τηλεδιάσκεψης ή άλλου επικοινωνιακού συστήματος στις περιπτώσεις που απουσιάζουν στο εξωτερικό ή που η φυσική παρουσία τους δεν είναι εφικτή.

Τέλος, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα συζητήσει αναθεωρημένο νομοσχέδιο για θέσπιση νομοθεσίας που διέπει την ανάπτυξη, παραγωγή και διάδοση των επίσημων στατιστικών στην Κύπρο, η οποία να συνάδει με τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 223/2009 για τις ευρωπαϊκές στατιστικές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη