Χ. Χατζηκυπριανού: Το διεθνές περιβάλλον αυξάνει την προοπτική των πανεπιστημίων

Μεγάλη είναι η προοπτική της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης για τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον Χριστόφορο Χατζηκυπριανού, CEO και Πρόεδρο του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς το διεθνές περιβάλλον θα βοηθήσει τα κυπριακά πανεπιστήμια. 

Μιλώντας στο 4ο Business Leaders Summit αναφέρθηκε στους τρεις παράγοντες οι οποίοι θα είναι με το μέρος των πανεπιστημίων μας και συγκεκριμένα στο Brexit, με τα θέματα διδάκτρων στα βρετανικά πανεπιστήμια, την τεράστια ζήτηση- που θα αυξηθεί- για διακίνηση ποιοτικών φοιτητών από το εξωτερικό, από την οποία η Κύπρος θα επωφεληθεί καθώς διαθέτει ποιοτικά προγράμματα στα αγγλικά και την ετοιμότητα των πανεπιστημίων μας να διαχειριστούν τη ζήτηση για εξ αποστάσεως προγράμματα.

Το διεθνές περιβάλλον και οι συνθήκες επιτρέπουν να ευελπιστούμε σε καλύτερες μέρες για τα πανεπιστήμια μας, ήταν η αναφορά που έκανε.

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι πρέπει να υπάρξει εξειδίκευση από τα πανεπιστήμια της Κύπρου και να επενδύσουμε σε κλάδους του μέλλοντος, σε ποιοτικά προγράμματα και σε τεχνολογίες και να προσελκύσουμε προσωπικό υψηλής στάθμης από το εξωτερικό.
 
Ο πυλώνας που δεν λαμβάνει την ανάλογη προσοχή
Σχολιάζοντας τα πανεπιστήμια ως πυλώνα της οικονομίας, ο κ. Χατζηκυπριανού σημείωσε ότι ο πυλώνας των πανεπιστήμιων ενώ συνεισφέρει το 6% του ΑΕΠ της χώρας δεν λαμβάνει και την ανάλογη προσοχή. Υπογράμμισε, μάλιστα, την συμβολή των πανεπιστημίων στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μέσω της τεχνογνωσίας και των εμπειρογνωμόνων τους.

«Είναι ο τομέας που δίνει και θα δώσει ώθηση στην κυπριακή οικονομία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι τα πανεπιστήμια υποστηρίζουν πολλούς άλλους τομείς, όπως είναι οι κατασκευές, τα εστιατόρια και οι επαγγελματικές υπηρεσίες.
 
Άριστα στην πανδημία
Όσον αφορά την πανδημία, ο CEO του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου επεσήμανε πως η πανεπιστημιακή εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει πάρει άριστα. Η πανδημία έχει ωθήσει τα πανεπιστήμια σε γρηγορότερες και αποτελεσματικότερες αλλαγές, είπε ο ίδιος.

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)