Τραμπουκισμοί και εμπρησμοί κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε μια δημοκρατική κοινωνία

Η Συντεχνία Επιστημονικού Προσωπικού της Cyta, καταδικάζει απερίφραστα τον εμπρησμό, από τραμπούκους νυχτοβάτες, κεραίας κινητής τηλεφωνίας της Cyta.

Ο Κυπριακός λαός, έχει υποφέρει διαχρονικά πολλά δεινά, τα οποία τον οδήγησαν να διεξαγάγει δύσκολους και μακροχρόνιους αγώνες για δικαιοσύνη, δημοκρατία και νομιμότητα. Γι’ αυτό ακριβώς, ενέργειες και συμπεριφορές όπως αυτή, επιβάλλεται να καταδικάζονται με σθένος και συλλογικά από την Κυπριακή κοινωνία.

Καλούμε την κοινωνία να απομονώσει κάθε ανεύθυνο και επιτήδειο, ο οποίος για τους δικούς του λόγους εκμεταλλεύεται τις ενίοτε κατανοητές ανησυχίες και τα αισθήματα φόβου και ανασφάλειας μερίδας συμπολιτών μας, που ζητούν ενημέρωση και διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια και την υγεία των ιδίων, των παιδιών τους και του συνόλου γενικά, από κάτι καινούριο, όπως είναι η πέμπτη γενεά  δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G.

Ως οι κατ’ εξοχήν εμπλεκόμενοι επαγγελματίες του τομέα, θέλουμε να καθησυχάσουμε και να διαβεβαιώσουμε τους συμπολίτες μας ότι, εμείς οι ίδιοι δεν θα επιτρέπαμε ποτέ να τεθούν σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των συμπολιτών μας με τη δική μας συναίνεση και συμμετοχή.  Εμείς οι ίδιοι πρώτοι απ’ όλους θα αντιδρούσαμε αν διαπιστώναμε ότι επιχειρησιακοί σχεδιασμοί και επιλογές του εργοδότη μας θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των πολιτών.

Άλλωστε είμαστε και εμείς μέλη  της ίδιας κοινωνίας, έχουμε και εμείς οικογένειες, μικρά παιδιά, μανάδες, πατεράδες, γιαγιάδες και παππούδες.  Συνεπώς δεν θα  ήμασταν ποτέ  διατεθειμένοι να «παίζουμε» με την υγεία μας και την υγεία των δικών μας ανθρώπων, αν ξέραμε ότι υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος.

Το 5G είναι η εξέλιξη στα κινητών Επικοινωνιών, που θα προσφέρει ψηλότερες ταχύτητες και χαμηλότερη καθυστέρηση δικτύου, έτσι ώστε να καταστήσει εφικτές εφαρμογές που θα διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας. Κλασσικό παράδειγμα αποτελεί η ρομποτική τηλεϊατρική εξ αποστάσεως.

Οι περισσότερες ραδιοσυχνότητες που θα χρησιμοποιούνται στο 5G, χρησιμοποιούνται ήδη, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τόσο από τις προηγούμενες γενιές κινητής τηλεφωνίας (1G, 2G, 3G, 4G) όσο και από πολλές άλλες εφαρμογές.  Πριν αδειοδοτηθεί η χρήση οποιοδήποτε νέου φάσματος συχνοτήτων, για οποιοδήποτε σκοπό, γίνονται αυστηροί έλεγχοι από όλους του αρμόδιους φορείς, περιλαμβανομένου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.  Αυτό γίνεται και σήμερα με ενδεχόμενα νέες περιοχές φάσματος που θα χρησιμοποιηθούν στο 5G.  Δε θα μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός της ανακοίνωσης.  Υλικό υπάρχει παντού και μπορεί ο καθένας να το μελετήσει, αφού βεβαίως ελέγξει πρώτα πολύ προσεκτικά την πηγή.

Η Cyta, οι υπόλοιποι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, η Βουλή, το Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής πολιτικής (στο οποίο έχει ενσωματωθεί το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών), το ΕΤΕΚ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πλείστοι τόσοι άλλοι επίσημοι αρμόδιοι φορείς και οργανισμοί, ασχολούνται με το θέμα της ασφάλειας των δικτύων 5G.  Είναι ποτέ δυνατόν να έχουν καταφέρει τόσοι πολλοί ανεξάρτητοι δημόσιοι θεσμοί παγκοσμίως να συνωμοτήσουν από κοινού εναντίον της ανθρωπότητας;

Καλούμε την Κυπριακή κοινωνία να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική και να αντικρύζει με σκεπτικισμό και κριτική σκέψη τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που ευδοκιμούν αυτές τις μέρες.  Να τις περνά από τα φίλτρα της κοινής λογικής, και να ψάχνει αν πίσω από τους διάφορους «ειδικούς» κρύβονται άλλα προσωπικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα. 
 
 

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα