Mπουμ στις πωλήσεις βάφων και ειδών κομμωτικής από Υπεραγορές και Φαρμακεία

Επιστολή στην υπουργό Εργασίας απέστειλε σήμερα το Συμβούλιο Εγγραφής Κομμωτών & Κουρέων και η Παγκύπρια Ομοσπονδία Κομμωτών & Κουρέων ζητώντας την προστασία της για την αυξημένη πώληση βαφών και ειδών κομμωτικής από υπεραγορές και φαρμακεία.

Αναλυτικά η επιστολή:
 
Προς: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Έντιμη Κυρία Υπουργός
 
Το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΟΜΜΩΤΩΝ & ΚΟΥΡΕΩΝ, και η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΟΜΜΩΤΩΝ & ΚΟΥΡΕΩΝ, θα ήθελαν να σας ενημερώσουνε για τα παράπονα που δέχονται από τα μέλη του κλάδου τους.

Ως κλάδος υπακούσαμε και σεβαστήκαμε τα διατάγματα για κλείσιμο των Κομμωτηρίων και Κουρείων, όμως διακρίνουμε κάποιες αδικίες και θα θέλαμε να σας τις επισημάνουμε.
Πιστεύουμε ότι ο κλάδος μας αδικήθηκε με το διάταγμα κλεισίματος διότι δεν του δόθηκε το περιθώριο έστω μιας ημέρας να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες, στο χώρο εργασία του, πράγμα το οποίο πράξατε στα μετέπειτα μετρά που εκδόθηκαν και δόθηκε το περιθώριο της μιας ημέρας και τακτοποιήθηκαν άλλοι κλάδοι. Ενεργεία που θεωρούμε σωστή να δοθεί το δικαίωμα αυτό.

Στην συνέχεια λήφθηκαν τα μέτρα για κλείσιμο των Υπεραγορών τις Κυριακές και καθορίσατε προϊόντα τα οποία δεν μπορούν να πωλούν τα περιπτερά τα οποία είναι τα μόνα που αφήσατε να λειτουργούν τις Κυριακές, διότι θα ήτανε άνισος ανταγωνισμός απέναντι στις Υπεραγορές και χαιρόμαστε που το εφαρμόζεται.

Έντιμη κα. Υπουργός το ερώτημα που τίθεται από εμάς και τα μέλη μας είναι το ότι δεν επιδείξατε την ιδιά ευαισθησία όταν κλείσατε τα Κομμωτήρια και Κουρεία, και επιτρέψατε σε Υπεραγορές και Φαρμακεία την πώληση προϊόντων κομμωτικής και βάφων.
Μετά λύπης μας παρατηρούμε ότι υπάρχει αυξημένη πώληση βάφων και ειδών κομμωτικής, από Υπεραγορές και Φαρμακεία και αυτό οδήγησε στην κατ’ οίκο εξυπηρέτηση πράγμα ανεπίτρεπτο και το οποίο εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες μας και ούτε έχουμε δικαίωμα να εισβάλουμε σε σπίτια. Ο έλεγχος για την πάταξη της παράνομης και αδήλωτης εργασίας εμπίπτει καθαρά στις δίκες σας αρμοδιότητες. Θεωρούμε απαραίτητο να το αναλάβατε εσείς σε συνεννόηση με την Αστυνομική Δύναμη η οποία έχει την ευθύνη διεκπεραίωσης των διαταγμάτων.

Κα. Υπουργός επιμένουμε ότι διαπράχθηκε μεγάλη αδικία εις βάρος των Κομμωτηρίων και Κουρείων. Ζητούμε από εσάς ως το πλέον η αρμόδιο πρόσωπο όπως διορθώσετε με την έκδοση νέων μέτρων που θα θέτουν τα πράγματα σε μια πιο σωστή βάση όπως πράξατε και με τα περιπτερά.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι τα μέλη μας δεν θα ανεχθούν άλλο αυτήν την αδικία και φοβόμαστε ότι θα επαναστατήσουν λειτουργώντας τα Κομμωτήρια Κουρεία τους παραβλέποντας τα διατάγματα. Από την επιχειρηματική δραστηριότητα των Κομμωτηρίων, Κουρείων, επιβίωναν μέχρι σήμερα 3,5 χιλιάδες οικογένειες οι οποίες το παρόν στάδιο δεν έχουν καθόλου εισόδημα και δεν τις προστατεύσατε όπως κάνατε με τις Υπεραγορές, οι οποίες βλέπουμε πόση δουλεία έχουν και ποσό αυξήσαν κατακόρυφα τα κέρδη τους έναντι στα μηδενικά εισοδήματα που λαμβάνουν σήμερα τα Κομμωτήρια και Κουρεία.
Κλείνοντας σας ενημερώνουμε ότι θα κοινοποιήσουμε την επιστολή αυτή στις 4,5 χιλιάδες μέλη μας και θα αναμένουμε την δική σας απάντηση για να την κοινοποιήσουμε και αυτή.

Για Σ.Ε.Κ.Κ.Κ Για Π.Ο.Κ.Κ
Πρόεδρος Πρόεδρος
Σταύρος Δημητρίου Νάκης Παντελίδης
 

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα