Αυτό το έντυπο δίνεται στα άτομα που μπαίνουν καραντίνα

Έντυπο με 7 αυστηρές συστάσεις του Υπουργείου Υγείας δίδουν στα άτομα τα οποία φιλοξενούν στις εγκαταστάσεις τους τα ξενοδοχεία, τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης να φιλοξενήσουν ταξιδιώτες για 14 μέρες.

Οι οδηγίες τονίζεται πως είναι απαραίτητο να ακολουθηθούν για το κοινό όφελος και την αναχαίτιση της εξάπλωσης της επιδημίας.

Αναλυτικά:

-Απαγορεύεται να βγαίνετε εκτός του δωματίου σας και να κυκλοφορείτε σε οποιοδήποτε χώρο του ξενοδοχείου. Θα γίνεται επιτήρηση από τον Στρατό και την Αστυνομία.

-Απαγορεύονται οι επισκέψεις ή οι συνευρέσεις στα δωμάτια σας από συγγενείς, φίλους ή από άλλους πελάτες που διαμένουν στο ξενοδοχείο.

-Θα σερβίρεται κατόπιν οδηγιών του Υπουργείου φαγητό (πρόγευμα κατά τις 8, μεσημεριανό κατά τις 12:30 και βραδινό φαγητό κατά τις 19:30) στα δωμάτια σας. Το φαγητό θα σας παραδίδεται έξω από την πόρτα σε δοχεία μίας χρήσης. Το μενού έχει καθοριστεί από το Υπουργείο.

-Στα δωμάτια υπάρχουν εμφιαλωμένες μπουκάλες νερό, βραστήρας, καφές και τσάι.

-Θα πρέπει κάθε πρωί να βγάζετε από τα δωμάτια σας, τα σκουπίδια σε πλαστικές σακούλες απορριμάτων που υπάρχουν στο δωμάτιο

-Θα παραδίδονται έξω από την πόρτα 1-2 φορές την εβδομάδα, καθαρές πετσέτες, σεντόνια και αναλώσιμα. Θα πρέπει επίσης να παραδίδετε έξω από την πόρτα σας τα λερωμένα σεντόνια και πετσέτες σε κλειστές πλαστικές σακούλες μίας χρήσης. Το προσωπικό θα μαζεύει τα λερωμένα για πλύσιμο στο καθαριστήριο.

-Εάν οποιαδήποτε στιγμή παρουσιάσετε συμπτώματα κορωνοϊού (ξηρό βήχα, πυρετό, δυσκολία στην αναπνοή) θα πρέπει να τηλεφωνήσετε άμεσα στον αριθμό 0 του ξενοδοχείου.

Όποιος δεν ακολουθήσει τα πιο πάνω περιοριστικά μέτρα και οδηγίες θα καταγγέλεται στις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Υγείας και θα διώκεται ποινικά.

Αναλυτικά το έντυπο:

 

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα