Powered by

Κων/νος Πετρίδης: Μετοχοποίηση CYTA πριν να είναι αργά (video)

Αποφασισμένος για την ανάγκη μερικής μετοχοποίησης της CYTA εμφανίσθηκε σε συνέντευξη του στο INB TV ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.  Όπως ανέφερε η μετοχοποίηση της CYTA, η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και της δημόσιας υπηρεσίας, είτε η απλοποίηση του επενδυτικού πλαισίου είναι ύψιστες προτεραιότητες για την εκτελεστική εξουσία.

Διαβάστε ακόμα:
«Κόκκινα» δάνεια αρκετών δις ξεφορτώνονται φέτος οι τράπεζες
Στην αρένα της Κομισιόν η «μάχη» για το Χαλλούμι

«Η έστω και μερική μετοχοποίηση της CYTA θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της χώρας. Υπάρχουν αντιστάσεις στη Βουλή, όμως εγώ έκανα έκκληση να το ξαναδούμε πριν να είναι αργά», υπογράμμισε.
 

Δεν θα μας επηρεάσει το Brexit αλλά …
Ο κ. Πετρίδης αναφέρθηκε να δώσει και τις εκτιμήσεις του για το ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας το 2020. «Εμείς αναμένουμε φέτος ρυθμό ανάπτυξης κάτι περισσότερο από το 3%, που είναι ένας πάρα πολύ καλός ρυθμός από τους υψηλότερους της ευρωζώνης.  Πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με έτσι ρυθμούς, φθάνει να είναι βιώσιμοι. Η βιωσιμότητα θα εξαρτηθεί και από τις δικές μας πολιτικές, αλλά και από εξωγενείς παράγοντες που δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να προβλέψουμε. Για το Brexit πάντως είμαστε έτοιμοι, αλλά είμαστε σε μια ευαίσθητη περιοχή με γεωπολιτική αστάθεια και ο τουρισμός είναι ένας βασικός πυλώνας της οικονομίας που επηρεάζεται από τη γεωπολιτική αστάθεια», σημείωσε.

Να διατηρήσουμε πλεονάσματα και να μειώσουμε δημόσιο χρέος
Κληθείς να σχολιάσει τις εγγενείς προκλήσεις της κυπριακής οικονομίας, αναφέρθηκε στο θέμα των «κόκκινων» δανείων για το οποίο εξέφρασε αισιοδοξία ότι σύντομα θα γυρίσουμε σελίδα. «Θα πρέπει επίσης να διατηρήσουμε πλεονάσματα για να μειώσουμε το δημόσιο χρέος περαιτέρω. Αυτό θα συμβάλει και στην περαιτέρω αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης. Με την οικονομία δεν παίζεις. Πρέπει να είσαι συνετός και σοβαρός.  Αυτά που πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να τα διασφαλίσουμε και να τα προστατεύσουμε», κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

Με οριακά κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Περισσότερα από 80 έργα κόστους άνω του €1 δις για την πόλη και επαρχία Λευκωσίας-Οι ανακοινώσεις Χριστοδουλίδη
Νέος συνέταιρος στην PwC Κύπρου ο Γιώργος Κωνσταντινίδης-Το who is who και πότε εντάσσεται στον Συνεταιρισμό
Στον δρόμο για την εκταμίευση άλλων 75,9 εκατ. από το ΣΑΑ η Κύπρος-Εκπλήρωσε ικανοποιητικά 23 ορόσημα
Επιφυλάξεις και ενστάσεις για ενιαίο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για κρατικούς αξιωματούχους-Τι προνοεί πρόταση του ΑΚΕΛ
Aqua Residences: Οικιστικοί πύργοι €40 εκατ. στην περιοχή των πρώην διυλιστηρίων Λάρνακας
Μ. Χριστοδουλίδης: Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΧΑΚ και στην οικονομία η πρόθεση εισαγωγής μετοχών της Eurobank στο Χρηματιστήριο
Αν. Ορθοδόξου: Οι εργαζόμενοι από τρίτες χώρες και η ανάγκη περαιτέρω απλοποίησης των διαδικασιών απασχόλησης
Lordos Hotels: Στα σκαριά η ανακαίνιση του Golden Bay-Οι επενδύσεις που έγιναν στα ξενοδοχεία του ομίλου
Ανέκαμψαν οι εγγραφές σαλούν αυτοκινήτων-Τα brands με τις περισσότερες σε καινούργια και μεταχειρισμένα