Συμφωνία για την υλοποίηση του κυβερνητικού ενοποιημένου δικτύου

Η Κυπριακή Δημοκρατία υπέγραψε σήμερα την σύμβαση για την υλοποίηση του Κυβερνητικού Ενοποιημένου Δικτύου (ΚΕΔ) το οποίο  θα εκσυγχρονίσει τις ψηφιακές υποδομές ολόκληρης της κυβερνητικής μηχανής συνδυάζοντας τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών και λειτουργικών δυνατοτήτων σε όλα τα κτίρια του δημοσίου.
 
Ανάδοχος εταιρεία είναι η Logicom Solutions Ltd ενώ η υπογραφή της σύμβασης έγινε μέσω του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.
 
Σε χαιρετισμό της κατά την υπογραφή της σύμβασης η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου, δήλωσε ότι «το  κόστος του έργου αναμένεται να ανέλθει περίπου στα  €12 εκ, με διάρκεια υλοποίησης 18 μήνες ενώ προβλέπεται και συντήρηση για οκτώ χρόνια μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης».
 
Πρόσθεσε ότι «το Κυβερνητικό Ενοποιημένο Δίκτυο είναι ίσως, μέχρι σήμερα, το μεγαλύτερο έργο ψηφιακών υποδομών της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς θα συνδέει τηλεπικοινωνιακά όλα τα κτήρια του Δημοσίου με ένα αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο».
 
Η Υπουργός Μεταφορών είπε «το έργο αυτό θεωρείται υψίστης σημασίας στην προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας να μετασχηματιστεί ψηφιακά αφού είναι έργο ψηφιακών υποδομών και η βάση για οποιεσδήποτε άλλες ψηφιακές ενέργειες και μελλοντικά έργα, έτσι ώστε να μπορέσει το κράτος να γίνει πολύ πιο αποδοτικό και να προσφέρει στον πολίτη τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες».
 
Ταυτόχρονα, συνέχισε, με την υλοποίηση του έργου, επιτυγχάνοεται χαμηλότερο κόστος λειτουργίας του κυβερνητικού δικτύου φωνής και δεδομένων.
 
Όπως είπε η κ. Αναστασιάδου, η Κύπρος έχει και αυτή αναπτύξει μια ψηφιακή στρατηγική η οποία κατευθύνει τις ενέργειες και συντονίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται στο νησί για την υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών και δυνατοτήτων.
 
Ανέφερε ότι «για να προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην προώθηση ενός ψηφιακού οράματος σε όλους τους τομείς και να σταθεί ισάξια με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα πρέπει, με γοργούς ρυθμούς, να αναδείξει τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών ως μία από τις βασικές στρατηγικές κατεύθυνσης της χώρας». 
 
Η Υπουργός Μεταφορών είπε ότι το κόστος του εξοπλισμού υλοποίησης του Κυβερνητικού Ενοποιημένου Δικτύου συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ενώ κλείνοντας συνεχάρη όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες «με την παρότρυνση όπως εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών για την επιτυχή υλοποίηση του έργου».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα