Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υπέρ μίας αειφόρου Ευρώπης

Παραμονές των κρίσιμων Ευρωπαϊκών Εκλογών, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας τάσσεται έμπρακτα υπέρ μίας αειφόρου Ευρώπης, ανακοινώνοντας τη συμμετοχή του σε μία πανευρωπαϊκή συμμαχία που στόχο έχει να επιταχύνει τη βιώσιμη ανάπτυξη, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κλιματική αλλαγή και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για καθολική ευημερία χωρίς διακρίσεις. 

Στο πλαίσιο του επονομαζόμενου “CEOs Call to Action”, οι 100 CEO που συμμετέχουν καλούν τις εταιρείες και τους διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους, την κοινωνία των πολιτών και τα άτομα που χαράσσουν σχετικές πολιτικές να συμμετάσχουν σε διαλόγους οικοδόμησης εμπιστοσύνης, να δημιουργήσουν συνεργατικές πλατφόρμες, και να χρηματοδοτήσουν μοντέλα για την εφαρμογή μιας βιώσιμης κυκλικής και ψηφιακής οικονομίας, που θα προωθήσει τη δια βίου απασχολησιμότητα και την κοινωνική συνοχή.
Δια μέσου του Εκτελεστικού του Διευθυντή (CEO), κ. Αντώνη Πολεμίτη, και στο πλαίσιο του επιχειρηματικού δικτύου CSR Europe, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ενώνει δυνάμεις για μια Ευρώπη στην οποία:
  • το κράτος δικαίου, η συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων, της κοινωνίας των πολιτών και των κυβερνήσεων θα είναι το αποτελεσματικότερο εργαλείο για ανταπόκριση στις ανησυχίες των πολιτών σε σχέση με το μέλλον της Ε.Ε.
  • οι επιχειρήσεις θ’ αξιοποιούν τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Goals - SDG), ως οδηγό για βιώσιμη καινοτομία και μετασχηματισμό προς όφελος της κοινωνίας. 
Τους στόχους της δράσης ανέπτυξε εκ μέρους των συμμετέχοντων CEO η κ. Ilham Kadri, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Solvay, μιλώντας στη σύνοδο κορυφής SDG που διοργάνωσε η CSR Europe, με θέμα «Ηγεσία και Ενεργός Συμμετοχή». Στη σύνοδο συμμετείχαν 400 ηγέτες επιχειρήσεων που ασχολούνται ενεργά με την αειφορία, άτομα που χαράσσουν πολιτικές και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κ. Αντώνης Πολεμίτης σχολίασε σχετικά: «Ο ρόλος της ανώτατης εκπαίδευσης στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης θα είναι καθοριστικός. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα αφενός θα πρέπει, ως οργανισμοί, να προβληματιστούν και ν’ αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, που αντιπροσωπεύουν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, και αφετέρου να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του τρόπου σκέψης των νέων, ώστε η βιώσιμη ανάπτυξη να αποτελεί προτεραιότητα. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ως ιδρυτικό μέλος του CSR Cyprus, αναγνωρίζει το διττό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει και υποστηρίζει την προσπάθεια του CSR Europe για ένα Νέο Σύμφωνο για την βιωσιμότητα της Ευρώπης».

Ο κ. Stefan Crets, Εκτελεστικός Διευθυντής της CSR Europe, επισημαίνει: «Ως το Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Δίκτυο για την Εταιρική Αειφορία και Ευθύνη, θα μυήσουμε επιχειρήσεις σε πιο υπεύθυνες, σε σχέση με τις επιπτώσεις τους, δράσεις, μέσα από την ανάπτυξη μιας Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Αειφόρων Βιομηχανιών. Μέσω πρακτικών συνεργατικών πλατφόρμων, θα επιταχύνουμε τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα, προϊόντα και υπηρεσίες της εποχής μας. Η δέσμευση από τους ηγέτες των επιχειρήσεων του CEOs Call to Action είναι μια ισχυρή ενθάρρυνση προς αυτή την κατεύθυνση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλοι ενδιαφερόμενοι CEO μπορούν να προσυπογράψουν/συμμετάσχουν στο CEOs Call to Αction μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, μέσω του εξής συνδέσμου: https://www.csreurope.org/i-endorse-ceos-call-action-%C2%A0%C2%A0new-deal-europe

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)