ΤΕΒΕ Αμμοχώστου: Ημερίδα για το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα

Ημερίδα για το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα πραγματοποίησε πρόσφατα η Τουριστική, Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ). 
 
Σε δελτίο Τύπου της Εταιρείας αναφέρεται ότι «η ημερίδα είχε στόχο να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους σχετικά με το υφιστάμενο πρόγραμμα αλλά και για τις πιθανές αλλαγές σε αυτό, κατόπιν εξωτερικών και εσωτερικών αντιδράσεων. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, βουλευτές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου ενημέρωσαν για τη συζήτηση που έγινε για το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή αλλά και για τη σχετική πρόταση νόμου που κατατέθηκε και ψηφίστηκε πριν από μερικές μέρες».
 
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία «να γνωρίσουν  και να κατανοήσουν καλύτερα τις έννοιες της καινοτομίας και των Startup Επιχειρήσεων μέσα από την ομιλία του Παναγιώτη Φιλίμη, Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας».
 
Μετά από συζήτηση και κατάθεση προτάσεων διαμορφώθηκαν εισηγήσεις για το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα και πιο συγκεκριμένα έγινε εισήγηση  "για απλοποίηση των διαδικασιών από την Κεντρική Τράπεζα για εισροή κεφαλαίων στην Κύπρο. Αναφέρθηκε ότι η σημερινή κατάσταση, με τους απαιτούμενους από την Κεντρική Τράπεζα ελέγχους, είναι τρομερά χρονοβόρα με αποτέλεσμα ο επενδυτής να αποθαρρύνεται και να δημιουργείται μη απαραίτητη γραφειοκρατία. Ζητήθηκε μάλιστα να υπάρχει σωστός έλεγχος σε σύντομο χρονικό διάστημα».
 
Άλλη εισήγηση αφορά την σταθερότητα και συνέπεια στα κριτήρια του προγράμματος και αναφέρθηκε ότι «η συχνή αλλαγή στα κριτήρια και προϋποθέσεις του προγράμματος θίγει το κύρος και την αξιοπιστία του. Η ΤΕΒΕΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος οι όποιες αλλαγές γίνουν τώρα λόγω των εξωτερικών και εσωτερικών αντιδράσεων να ισχύσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα».
 
Επίσης υποβλήθηκε πρόταση για στοχευμένη επένδυση και σε άλλους τομείς της οικονομίας, ζητώντας όπως «διαμορφωθεί κατάλληλα το γενικό πλαίσιο επένδυσης που υπάρχει σήμερα, για να προσελκύσει επενδύσεις και σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας όπως ο τουρισμός, οι φαρμακοβιομηχανίες και η γεωργία με την παραχώρηση επιπλέον κινήτρων στους συγκεκριμένους τομείς».
 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τονίστηκε από τους ομιλητές «η ανάγκη διατήρησης του προγράμματος το οποίο συνέβαλε τα μέγιστα στη σωτηρία της κυπριακής οικονομίας με την παροχή ρευστότητας κατά την οικονομική κρίση και συνεχίζει να προσφέρει άμεσα ή έμμεσα σε πολλούς τομείς της οικονομίας της χώρας».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα