Στην Ολομέλεια ο Συμπληρωματικός Προϋπολογισμός

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής που συνεδριάζει από τις 11 σήμερα, οδηγήθηκε ο  Συμπληρωματικός Προϋπολογισμός. που προνοεί την παραχώρηση πρόσθετων πιστώσεων ύψους €25.165.000 και ο οποίος συζητήθηκε σε έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών σήμερα.

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Οικονομικών αποφάσισε όπως να μην εγκρίνει αιτήματα για αποδεσμεύσεις κονδυλίων που στάληκαν χθες και σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή. Από την απόφαση αυτή εξαιρέθηκε η αποδέσμευση κονδυλίου €30.000 που αφορά αγορά υπηρεσιών από ιδιώτες για εκπόνηση των μελετών για το διαγωνισμό ανέγερσης κτιρίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Οι υπόλοιπες αποδεσμεύσεις, οι οποίες δεν εγκρίθηκαν και παραπέμπονται για εξέταση τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, αφορούν ανέγερση, επεκτάσεις και βελτιώσεις κτιρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό, και κυρίως πρεσβείες, ύψους €820,000, πληρωμή υπηρεσιών συμβούλου του Υπουργού Γεωργίας ύψους €15,549, δαπάνη αγοράς υπηρεσιών κατ’ οίκον εκπαίδευσης σε μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης ύψους €200,000, αγορά υπηρεσιών συμβούλου για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την αξιοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων του Τροόδους ύψους €35,892 και πληρωμή των υπηρεσιών Συμβούλου του Υπουργού Γεωργίας ύψους €13,500.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής οι βουλευτές επέκριναν έντονα την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών για το ότι φέρνει ενώπιον της Επιτροπής την τελευταία στιγμή αιτήματα για αποδεσμεύσεις κονδυλίων, χωρίς να δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στην Επιτροπή για εξέταση.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)