powered by

Λ. Μαραγκός: Μια λύση του Κυπριακού θα έλυνε πολλά απ’ τα προβλήματά μας

Οι απόψεις του Λουκά Μαραγκού έχουν πάντα μια διαχρονικότητα, καθώς αποτελούν προβλέψεις, που συνήθως επιβεβαιώνονται.

Διαβάστε ακόμα: «Ξεκαθάρισμα» ΕΠΕΥ μέσω ESMA;

Στο περιθώριο του 8ου Nicosia Economic Congress, ο CEO της TFI Markets παραχώρησε στο InBusinessNews TV μια σύντομη, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Διαβάστε ακόμα: KPMG: «Χρυσό χαρτί» η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα

Ο κ. Μαραγκός αναφέρθηκε στη θέση της Κύπρου στην παγκόσμια οικονομική και γεωπολιτική σκακιέρα, στην αρνητική επίδραση που ενδέχεται να έχει διαχρονικά στην κυπριακή οικονομία η συνέχιση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, στον πόλεμο της Συρίας, αλλά και στην επιθετικότητα της Τουρκίας, με αιχμή του δόρατος το Αιγαίο και τη λεκάνη της ΝΑ Μεσογείου.

«Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, να βλέπουμε πώς εξελίσσονται τα πράγματα και –το πιο σημαντικό– είναι η λύση του Κυπριακού προβλήματος, που δυστυχώς έχει απομακρυνθεί φέτος», προειδοποιεί στη συνέντευξή του ο Λουκάς Μαραγκός και καταλήγει: «Μια λύση του Κυπριακού θεωρώ ότι θα έλυνε πάρα-πάρα πολλά απ’ τα προβλήματά μας».

Δειτε Επισης

Γιάννης Στουρνάρας: Να διατηρηθεί η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών
Μειώθηκαν για καταναλωτικά, αυξήθηκαν για δάνεια αγορά κατοικίας-Πώς κινήθηκαν τα επιτόκια τον Μάιο
Η Τράπεζα Κύπρου αναθεωρεί τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» της
Πέραν των €250.000 οι ακάλυπτες επιταγές το εξάμηνο
Ευρωζώνη: Σημάδια αποκλιμάκωσης για τα επιτόκια δανεισμού τον Μάιο-Τι δείχνει η έκθεση της ΕΚΤ
Έρχονται αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών-Τι συζήτησε ο SSM με τα πιστωτικά ιδρύματα
Λαγκάρντ: Σε σωστή τροχιά τα επιτόκια της ΕΚΤ-Απόλυτη προσήλωση στον στόχο για πληθωρισμό 2%
Τίμησε τον Κωνσταντίνο Ηροδότου η ΕΤΥΚ-«Κατά τη θητεία του ως Διοικητής επιλύθηκαν σημαντικά προβλήματα»
Joey Extras: Νέο σχέδιο επιβράβευσης για παιδιά και γονείς από την Τράπεζα Κύπρου
Νέο σχέδιο για πρόωρη εξόφληση ενήμερων δανείων από ΚΕΔΙΠΕΣ-Τέλος στην επιδότηση τόκων