powered by

KPMG: «Χρυσό χαρτί» η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα

Τις εκτιμήσεις του για την πορεία της κυπριακής οικονομίας έκανε πριν από λίγες ημέρες ο Ανδρέας Κ. Χριστοφίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG Cyprus, στο περιθώριο του 8ου Nicosia Economic Congress.

Ο κ. Χριστοφίδης προέβλεψε συνέχιση της ανάπτυξης, με κινητήριες δυνάμεις τον τουρισμό, τις υπηρεσίες και την αγορά ακινήτων, ενώ τόνισε την ιδιαίτερη συνεισφορά στην οικονομία, των μεγάλων έργων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμα: ΥΠΟΙΚ: Οι κίνδυνοι για την κυπριακή Οικονομία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση και σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου ως «το χρυσό χαρτί για να πετύχουμε αναβάθμιση», ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι τα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Η Κύπρος, για ακόμα μια φορά, μπαίνει στην πρώτη γραμμή των μέτρων τα οποία λαμβάνονται, αν θέλετε δοκιμάζοντας τις αντοχές των οικονομιών της Ευρώπης και των τραπεζών. Κι έτσι, ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει (σ.σ. η αναδιάρθρωση) στην ουσία επιβάλλεται. Δεν είναι θέμα δικής μας επιλογής», κατέληξε ο κ. Χριστοφίδης.

Δειτε Επισης

Στον όγδοο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό European Money Quiz η Κύπρος-Πάνε Βρυξέλλες οι νικητές από το Γυμνάσιο «Βεργίνα»
Η νέα Οδηγία της ΚΤΚ για παρεμπόδιση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας
Αλώβητες από τους δασμούς των ΗΠΑ οι κυπριακές τράπεζες-Βλέπει θετικές προοπτικές για Τρ. Κύπρου και Ελληνική ο Fitch
Φωκίων Καραβίας: Σταυροδρόμι η Κύπρος για τους σχεδιασμούς της Eurobank-Προχωρά η νομική συγχώνευση με Ελληνική
UBS: Υψηλότερα των προβλέψεων τα κέρδη-Ρεκόρ επιδόσεων λόγω μεταβλητότητας
Προχώρα με το squeeze out η Eurobank-Aίτημα στην Κεφαλαιαγορά για το υπόλοιπο περίπου 2% της Ελληνικής
Σημαντική αύξηση δανείων και μείωση καταθέσεων τον Μάρτιο-Τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας
Η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου και τα πλάνα του Κώστα Κλεάνθους για την Ancoria Bank-Ο στόχος της επένδυσης
ΕΚΚ: Καλεί σε συμμετοχή στη διαβούλευση της Κομισιόν για ολοκλήρωση της αγοράς κεφαλαίων
Έλενα Μέλη: Ο πρώτος χρόνος του Jinius Marketplace…Εξελισσόμαστε και χτίζουμε το μέλλον του e-commerce στην Κύπρο