Τρόποι αντιμετώπισης των ΜΕΔ από τον ΣΥΠΡΟΔΑΤ

Σε μια «Συνάντηση με τον πολίτη», και πιο συγκεκριμένα με τον Κύπριο δανειολήπτη, μας προσκαλεί ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών.

Τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 στις 18:00 στη Δημοσιογραφική Εστία (Λεωφ. ΡΙΚ 12, Αγλαντζιά), διοργανώνουν ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ και η Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Δανειοληπτών Καταναλωτών Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας Πρώτης Κατοικίας, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών και την Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής.
 
Διαβάστε ακόμα: Ο χάρτης των ΜΕΔ στην Ευρώπη

Παρόντες στην εκδήλωση θα είναι ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, Παύλος Ιωάννου, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό, καθώς και ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ελλάδος, Ευάγγελος Κρητικός.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας, Γιώργος Καρροτσάκης, και ο πρόεδρος του ΣΥΠΡΟΔΑΤ, Κώστας Μελάς, οι οποίοι θα αναφερθούν σε τρόπους αντιμετώπισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και στην προστασία που μπορεί να παρέχει το πλαίσιο νόμου για την αφερεγγυότητα σε φυσικά πρόσωπα, αλλά και εταιρείες.
 
Διαβάστε ακόμα: Εστία: Το κρατικό σχέδιο για αντιμετώπιση των ΜΕΔ

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια σύντομη τελετή ανταλλαγής του μνημονίου αδελφοποίησης μεταξύ του ΣΥΠΡΟΔΑΤ και της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ελλάδος, που υπεγράφη στις 12 Δεκεμβρίου 2017 στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι στους στόχους του μνημονίου αδελφοποίησης των δύο φορέων περιλαμβάνονται:

  • Από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στους δανειολήπτες από τη στάση και τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι τράπεζες απέναντι τους.
  • Ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες Ελλάδας και Κύπρου.
  • Αποτροπή με όλα τα νόμιμα μέσα των εκποιήσεων των ακινήτων των Δανειοληπτών, με έμφαση στην πρώτη κατοικία.
  • Επιδίωξη σωστών και βιώσιμων αναδιαρθρώσεων των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, όπως προβλέπεται από το σχετικό θεσμικό πλαίσιο των δυο χωρών.
  • Επίσημη ενημέρωση και άσκηση πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και άλλων σωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για θέματα που απασχολούν τους δανειολήπτες.

Δειτε Επισης

Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά