EBRD: Σε αναζήτηση στενότερης εμπλοκής με την Κύπρο

Στην υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη χρηματοδότηση του εμπορίου και την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα εξακολουθήσει να επικεντρώνεται, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης EBRD στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμα: Κύπρος: Λιγότεροι οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι

Παράλληλα, όπως αναφέρει στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού ο Head of Nicosia Resident Office της EBRD, Libor Krkoska, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης δηλώνει έτοιμη να εξετάσει την περαιτέρω στήριξη καινοτόμων, έμπειρων προς τις εξαγωγές εταιρειών, καθώς και επενδύσεων στην πράσινη οικονομία, σύμφωνα με το γενικό στρατηγικό σχέδιο της EBRD, καθώς και με τη στρατηγική της Τράπεζας για την Κύπρο.

Το 2017 ήταν μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά για την EBRD στην Κύπρο, διευρύνοντας περαιτέρω την υποστήριξή της στη χρηματοδότηση του εμπορίου και αυξάνοντας παράλληλα σε πέντε τον αριθμό των εγχώριων τραπεζών, στις οποίες παρέχει στήριξη.

Σύμφωνα με τον κ. Krkoska, η EBRD διέκρινε μια άλλη προοπτική στην Κύπρο, κερδίζοντας τον τίτλο “Trade Finance Deal of the Year” μεταξύ των 35 χωρών της EBRD «με τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από κοινού με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και χρηματοδοτούμενο από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία και εμβαθύνοντας την υποστήριξή της στην επίλυση των μη εξυπηρετούμενων δανείων εκπαιδεύοντας τους τραπεζίτες των τμημάτων ανάκτησης χρεών σε τοπικές τράπεζες, αλλά και τους επαγγελματίες που βρίσκονται στους τομείς αφερεγγυότητας και αναδιάρθρωσης».

Από την έναρξη των δραστηριοτήτων της στα μέσα του 2014 μέχρι σήμερα, η EBRD έχει διαθέσει χρηματοδοτήσεις €270 εκατ. για τον ιδιωτικό τομέα της Κύπρου, ενώ εκφράζει την ετοιμότητα να εμβαθύνει περαιτέρω την εμπλοκή της στη χώρα τα επόμενα χρόνια. 

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2017 πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία το Ετήσιο Συνέδριο και Επιχειρηματικό Φόρουμ της EBRD, προσφέροντας στην Κύπρο μια εξαιρετική ευκαιρία να παρουσιάσει την οικονομική της ανάκαμψη, καθώς και την ευκαιρία στους τοπικούς επιχειρηματίες και εταιρείες να συζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες. Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ανήλθαν σε αρκετές χιλιάδες, με εκπρόσωπους από τις 65 χώρες μέλη της EBRD και τις 35 χώρες, στις οποίες δραστηριοποιείται.

Διαβάστε ακόμα: Ανεπούλωτη πληγή το «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό

Δειτε Επισης

The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες