Χάρης: Αυτό έλειπε να ακούσουμε από τον Νικόλα

Την έκπληξή του για τη δήλωση Νικόλα Παπαδόπουλου ότι «δεν θα είναι το τέλος του κόσμου αν καθυστερήσει η αποπληρωμή του δημοσίου χρέους για κάποια χρόνια», προκειμένου να εξευρεθούν πόροι για να υλοποιηθούν διάφορες προεκλογικές υποσχέσεις εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, την Τρίτη 9 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, πρόκειται για τοποθέτηση που μπορεί να ερμηνευτεί  ως εισήγηση για στάση πληρωμών. 

«Εξάλλου οι πολιτικές διόγκωσης τους χρέους είναι αυτές που συνέβαλαν στον εκτροχιασμό της οικονομίας μας», είπε σχετικά ο Υπουργός.
  
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρηθούν τα ελάχιστα όρια υπευθυνότητας και να αποφεύγονται τοποθετήσεις που είναι επικίνδυνες και κλονίζουν την διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας», τόνισε ο Χάρης Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, απάντηση στην τοποθέτηση του υποψήφιου Προέδρου, Νικόλα Παπαδόπουλου ότι «δεν θα είναι το τέλος του κόσμου αν καθυστερήσει η αποπληρωμή του δημόσιου χρέους για κάποια χρόνια προκειμένου να βοηθηθούν αυτοί που πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα για να εξέλθουμε της οικονομικής κρίσης» έδωσε μέσω Twitter ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, τονίζοντας σχετικά ότι «αυτό μας έλειπε να ακούσουμε».

Κληθείς να αναφέρει στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση τον τρόπο με τον οποίο θα εξευρεθούν οι πόροι ώστε να υλοποιηθούν οι προτάσεις του που αφορούν τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο Νικόλας Παπαδόπουλος είχε δηλώσει προηγουμένως: «Aυτό που εισηγούμαστε δεν είναι να πάρουμε χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό τα οποία θα αποστερηθούν από άλλα προγράμματα τα οποία είναι σημαντικά αλλά να καθυστερήσουμε να αποπληρώσουμε το δημόσιο χρέος».

Ωστόσο, πρόσθεσε, «δεν θα είναι το τέλος του κόσμου αν καθυστερήσει η αποπληρωμή του δημόσιου χρέους για κάποια χρόνια», σημειώνοντας ότι «είναι πολύτιμη αυτή η βοήθεια σε συνανθρώπους μας που πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα για να εξέλθει η χώρα από την κρίση».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης απάντησε στον κ. Παπαδόπουλο, γράφοντας: «Ελπίζω να μην εισηγείται στάση πληρωμών ο @NicholasPapadop !Αυτό μας έλειπε να ακούσουμε! Προτιμώ τον άλλο Νικόλα που κάποτε έλεγε πως δεν μπορείς να κάνεις πολιτική με δανεικά!».

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα