Ολοκληρωμένα σχέδια αναμένει η Πολεοδομία για το πάρκο στη Μεσόγη

Δεν φέρει ένσταση το Τμήμα Πολεοδομίας στην υλοποίηση της διαμόρφωσης χώρου πρασίνου της Βιομηχανικής Περιοχής Μεσόγης, σε πάρκο, εκδρομικό χώρο και παιδότοπο. Ωστόσο, όπως ενημέρωσε με επιστολή του στις 10 Νοεμβρίου 2017 το Επαρχιακό Γραφείο του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως Πάφου, για να εκφέρει οποιεσδήποτε απόψεις, θα πρέπει να υποβληθεί συμπληρωμένη σειρά σχεδίων, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε τηλεφωνικά το Κοινοτικό Συμβούλιο από τις 23 Μαρτίου 2017, χωρίς ακόμα να έχει ανταποκριθεί.
 
Σε απάντηση του Υπουργού Ενέργειας στη Βουλή σημειώνεται ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο Μεσόγης, με την επιστολή του με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2017, υπέβαλε αίτημα για να του δοθεί έγκριση να διαμορφώσει χώρο πρασίνου της Βιομηχανικής Περιοχής Μεσόγης, σε πάρκο, εκδρομικό χώρο και παιδότοπο.
 
Το Υπουργείο, προστίθεται, στα πλαίσια της εξέτασης του εν λόγω αιτήματος, με τις επιστολές του με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου 2017, ζήτησε τις απόψεις του Διευθυντή του Τμήματος Δασών και του Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.
 
Το Τμήμα Δασών, με την επιστολή του στις 19 Μαΐου 2017 ανέφερε ότι δεν φέρει ένσταση στην ικανοποίηση του αιτήματος του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Μεσόγης, νοούμενου ότι θα τηρηθούν οι όροι που θέτει.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό, «το Κοινοτικό Συμβούλιο θα υποβάλει το τελικό σχέδιο που θα ετοιμασθεί για τη διαμόρφωση του χώρου, στο Τμήμα Δασών, για την τελική τοποθέτηση του και τυχόν πρόσθετους όρους».
 
Σημειώνεται καταληκτικά ότι το Υπουργείο με την επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Μεσόγης, με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου 2017, διαβίβασε αντίγραφα των ως άνω επιστολών του Διευθυντή του Τμήματος Δασών και του Επαρχιακού Λειτουργού του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως Πάφου.

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα