Που θα κυμαίνονται τα αποχετευτικά τέλη το 2018

Τις χρεώσεις που θα επιβάλουν για αποχετευτικά τέλη κατά το 2018 γνωστοποίησαν με δημοσίευση των αποφάσεων τους στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, τα Συμβούλια Αποχετεύσεων Λευκωσίας και Λεμεσού, ενώ το Συμβούλιο της Πάφου αποφάσισε όπως επιβάλει έκπτωση για τα τέλη του 2017.

Διαβάστε ακόμα: Εστιατόριο που θα περιστρέφεται θα αποκτήσει η Λεμεσός
 
Λευκωσία

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας αποφάσισε όπως επιβάλει χρέωση 52 σεντ για κάθε χίλια ευρώ αξίας γενικής εκτίμησης όπως είναι γραμμένη ή καταχωρημένη στα βιβλία του Επαρχιακού Κτηματολογικού Γραφείου Λευκωσίας, μετά από την τελευταία γενική εκτίμηση της ακίνητης ιδιοκτησίας που διενεργήθηκε και βρίσκεται μέσα στα όρια του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας στην περιοχή Μείζονος Λευκωσίας, η οποία εξυπηρετείται ήδη ή που θα μπορεί να εξυπηρετηθεί από το Σύστημα Αποχετεύσεων Λυμάτων του Συμβουλίου.
Παράλληλα θα επιβάλλεται χρέωση 55 σεντ για κάθε κυβικό μέτρο νερού που καταναλώνεται από κάθε ιδιοκτήτη ή κάτοχο υποστατικού που εξυπηρετείται από το Σύστημα Αποχετεύσεων Λυμάτων του Συμβουλίου. Το τέλος θα αναγράφεται πάνω στο λογαριασμό του νερού που καταναλώθηκε για κάθε διμηνία ή τριμηνία.

Λεμεσός
Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού αποφάσισε όπως για ξενοδοχεία και αδειούχα οργανωμένα διαμερίσματα, για βιομηχανικά υποστατικά , λιμενικούς χώρους περιλαμβανομένων λιμενικών εγκαταστάσεων και τόπων και τις άλλες  βιομηχανικές μονάδες ή επιχειρήσεις θα επιβάλλεται χρέωση 0,105 σεντ για κάθε ευρώ πάνω στην αξία γενικής εκτίμησης όπως είναι γραμμένη ή καταχωρημένη στα βιβλία του Επαρχιακού Κτηματολογικού Γραφείου Λεμεσού, μετά από την τελευταία γενική εκτίμηση της ακίνητης ιδιοκτησίας που διενεργήθηκε σε τιμές του 2013.
Για κατοικίες και αλλά ακίνητα ή υποστατικά τα οποία βρίσκονται μέσα στην περιοχή η οποία εξυπηρετείται ή που θα εξυπηρετείται από το Σύστημα θα επιβάλλεται χρέωση 0,04 σεντ για κάθε ευρώ πάνω στην αξία γενικής εκτίμησης όπως είναι γραμμένη ή καταχωρημένη στα βιβλία του Επαρχιακού Κτηματολογικού Γραφείου Λεμεσού, μετά από την τελευταία γενική εκτίμηση της ακίνητης ιδιοκτησίας που διενεργήθηκε σε τιμές του 2013.

Πάφος
Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου αποφάσισε όπως προχωρήσει σε μείωση των αποχετευτικών τελών που επέβαλε το 2017 κατά 11%. Σε περίπτωση που έχει καταβληθεί το αποχετευτικό τέλος του 2017, τότε η διαφορά θα επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη ή κάτοχο ακίνητης ιδιοκτησία δια συμψηφισμού με το τέλος που θα επιβληθεί για το έτος 2018.

Διαβάστε ακόμα: Φ. Κωνσταντινίδης: Το ΓΣΠ σε νέα πορεία 18 χρόνια μετά

Δειτε Επισης

Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα