Εστιατόριο που θα περιστρέφεται θα αποκτήσει η Λεμεσός

Το πρώτο της περιστρεφόμενο εστιατόριο θα αποκτήσει τα επόμενα χρόνια η Κύπρος και πιο συγκεκριμένα η Λεμεσός. Πρόκειται για το εστιατόριο στην οροφή του έργου The Gallery, το οποίο σχεδιάστηκε και προωθείται προς κατασκευή από την εταιρεία Askanis Group of Companies.

Διαβάστε ακόμα: Φ. Κωνσταντινίδης: Το ΓΣΠ σε νέα πορεία 18 χρόνια μετά

Βάσει του σχεδιασμού, στην οροφή του έργου θα δημιουργηθούν τρεις όροφοι για σκοπούς εστίασης, ο τελευταίος εκ των οποίων θα περιστρέφεται, προσφέροντας  θέα 360 μοιρών στους πελάτες του εστιατορίου. 
Πιο αναλυτικά, ο τελευταίος όροφος θα αφορά αποκλειστικά το εστιατόριο, στον ενδιάμεσο θα δημιουργηθεί μπαρ ενώ ένα όροφο πιο κάτω η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει prive χώρο για εκδηλώσεις με μέγιστο αριθμό τα 35 άτομα και απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα της Λεμεσού. 

Θα υπάρχει επίσης ελικοδρόμιο, ενώ θα υπάρχει αυτόνομη πρόσβαση στο εστιατόριο, με τη δημιουργία δύο εξωτερικών ανελκυστήρων, με διαφανείς επιφάνειες, οι οποίοι θα προσφέρουν επίσης θέα προς την παραλία και πόλη της Λεμεσού. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ήδη βρίσκεται σε επαφή με εστιατόρια του εξωτερικού, προκειμένου να έλθει σε συμφωνία με τον όμιλο που θα δώσει το όνομα του στο πρωτότυπο, για τα κυπριακά δεδομένα, εστιατόριο. 

Πάντως, σκοπός της Askanis Group of Companies είναι να δημιουργήσει ένα εστιατόριο, το οποίο θα προσελκύει, πέραν από ξένους και Κύπριους πελάτες, με τιμές, οι οποίες δεν θα είναι απαγορευτικές για τους πολίτες. 



Διαμερίσματα, γραφεία και εστιατόρια
Το έργο The Gallery, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία αδειοδότησης από τις αρμόδιες αρχές του κράτους, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021. Θα κατασκευαστεί απέναντι από το μόλο της Λεμεσού, τον οποίο θα ενώνει με την οδό Αγίου Ανδρέου.

Το The Gallery, θα περιλαμβάνει διαμερίσματα και γραφεία, ενώ στο ισόγειο του, θα δημιουργηθούν δύο ακόμα εστιατόρια, τα οποία θα «βλέπουν» στην οδό Αγίου Ανδρέου, όπως και η γκάλερι που προγραμματίζει να δημιουργήσει η Askanis Group of Companies στον πρώτο όροφο. Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης αίθουσα εκδηλώσεων για γάμους, βαφτίσεις, σεμινάρια, επαγγελματικά events κτλ. 

 

 

Παράλληλα, στο σχέδιο βρίσκεται και η δημιουργία τεσσάρων υπόγειων ορόφων, οι οποίοι θα προσφέρουν περίπου 250 χώρους στάθμευσης. 

Εξάλλου, μια υπέργεια διάβαση πεζών θα ενώνει τον μόλο με την Αγίου Ανδρέου, δια μέσου του έργου, προσφέροντας ακόμα μια δίοδο προς το κοινό να βρεθεί πιο εύκολα στην Αγίου Ανδρέου και απ’ εκεί στη Λεωφόρο Ανεξαρτησίας.  

Το έργο, το οποίο σχεδιάστηκε από τον διάσημο Άγγλο αρχιτέκτονα Tom Wright, φιλοδοξεί να αναδείξει περαιτέρω την οδό Αγίου Ανδρέου, και να καταστήσει την περιοχή και την πλατεία που θα δημιουργηθεί, χώρο σύναξης πολιτών και χώρο τέχνης και πολιτισμού. 

Διαβάστε ακόμα: Που θα κυμαίνονται τα αποχετευτικά τέλη το 2018

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας