Λεμεσό το Υφυπουργείο Ναυτιλίας

Στη Λεμεσό θα είναι η έδρα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας που ξενικά την 1η Μαρτίου, ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως είπε «η έδρα του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας που θα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του Υφυπουργείου, βρίσκεται στη Λεμεσό, ενώ 95% των εταιρειών βρίσκονται στη Λεμεσό, η οποία αναπτύσσεται σε ένα από τα πιο σημαντικά ναυτιλιακά κέντρα στον κόσμο».

Όπως σημείωσε ο κ. Δημητριάδηκς, «είναι το πιο μεγάλο κέντρο διαχείρισης στην Ευρώπη και ανάμεσα στα πέντε πιο μεγάλα παγκοσμίως», κατέληξε. 

Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών
Παράλληλα, το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβα ακόμα μία σημαντική απόφαση για τον τομέα της ναυτιλίας. 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η απόφαση αφορά την παραχώρηση ποσού ύψους €70.000 προς το Πανεπιστήμιο Κύπρο για σκοπούς δημιουργίας της Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών. 

Όπως είπε ο κ. Δημητριάδης «ως Κυβέρνηση έχουμε επενδύσει πολλά στη ναυτική εκπαίδευση. Ήταν ανέκαθεν αίτημα και της βιομηχανίας, αλλά και κάτι που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε μπροστά σε αυτό τον πολύ σημαντικό τομέα της Οικονομίας».

Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτή τη στιγμή παίρνουμε συχνά παράπονα ότι δεν υπάρχουν αρκετά στελέχη όσον αφορά τουλάχιστον τα τεχνικά επαγγέλματα», σημειώνοντας ότι «είναι για αυτό το λόγο που δώσαμε κίνητρα ως Κυβέρνηση, όπως υποτροφίες καθώς και κίνητρα για την εκπαίδευση  των ναυτικών δοκίμων στα πλοία». Αυτά τα κίνητρα, σύμφωνα με τον υοπυργό, είχαν αποτέλεσμα, «δημιουργήθηκαν δύο σχολές ναυτικής εκπαίδευσης, ενώ ιδιωτικά πανεπιστήμια ανακοίνωσαν τεχνικά προγράμματα και το πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοίνωσε τη δημιουργία της σχολής θαλάσσιων επιστημών, που θα βρίσκεται στη Λάρνακα».

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)