«Όχι σε πρακτικές του παρελθόντος»

«Δεν θα πρέπει να επιστέψουμε σε πρακτικές του παρελθόντος και θα πρέπει όλοι μαζί, και οι κοινωνικοί εταίροι, να περιφρουρήσουμε τις θυσίες του λαού. Εξήλθαμε του μνημονίου χωρίς να χρειαστεί να επιβάλουμε νέες φορολογίες, αντιθέτως υπήρξαν μειώσεις φορολογιών σε πολλές περιπτώσεις όπως στην ακίνητη περιουσία και εμμέσων φορολογιών όπως στα μεταβιβαστικά τέλη». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλους κληθείς να σχολιάσει τη στάση εργασίας που εξήγγειλαν συντεχνίες.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι στους εργαζόμενους άρχισε να επιστρέφεται λελογισμένα μέρος των θυσιών τους, όπως η ΑΤΑ που θα επανέλθει από την αρχή του νέου έτους με ένα πιο εξορθολογισμένο τρόπο υπολογισμού, ενώ καταργήθηκε η έκτακτη εισφορά για τους δημόσιους υπαλλήλους, δόθηκαν προσαυξήσεις και προαγωγές. 

Ανέφερε, ακόμη, ότι θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί ώστε στον βωμό των εκλογών να μη θυσιάσουμε την προσπάθεια που έγινε με τη συνεργασία όλων περιλαμβανομένων και των κοινωνικών εταίρων. 

Ερωτηθείς πώς αξιολογεί η Κυβέρνηση τις διαπιστώσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την κυπριακή οικονομία, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «είναι θετικό όταν ένας τέτοιος οργανισμός όπως το ΔΝΤ, που είναι τοις πάσι γνωστό ότι δεν χαρίζεται και δεν εξυπηρετεί σκοπιμότητες, διαπιστώνει αυτό που όλοι διαπιστώνουμε, ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται πλέον σε μια σταθερότητα, σε μια πορεία ανάκαμψης. 

Το γεγονός ότι παρά τις αρνητικές προβλέψεις εντός και εκτός Κύπρου βρισκόμαστε σε επίπεδο ανάπτυξης 3,5% που είναι το ψηλότερο επίπεδο στην ΕΕ, το γεγονός ότι η ανεργία βρίσκεται σε πτωτική τάση- δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το διψήφιο ποσοστό όμως είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι είναι συνεχόμενη η πτωτική τάση της ανεργίας. Και στόχος της Κυβέρνησης είναι το συντομότερο δυνατόν, το επόμενο έτος να έχουμε μονοψήφιο ποσοστό ανεργίας. 

Το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει πλέον ελλείμματα τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει πλήρως ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και μάλιστα με πρωτογενή πλεονάσματα που αυξάνονται μαζί με το γεγονός ότι απολαμβάνει στις διεθνείς αγορές, στις οποίες έχει επιστρέψει εδώ και πολύ καιρό, το χαμηλότερο επιτόκιο 15ετίας, λίγο κάτω από 2%, μάς επιτρέπει με την εξοικονόμηση να γίνουν αναπτυξιακές δαπάνες, ώστε να τονωθεί ακόμη περισσότερο η αγορά, να υπάρξει περισσότερη ανάπτυξη. Και μόνο μέσα από την ανάπτυξη δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας». 

Πρόσθεσε ότι όλα αυτά επιτεύχθηκαν μέσα από τις θυσίες του κυπριακού λαού, την προσπάθεια  της Κυβέρνησης, τη συνεργασία με κόμματα στη Βουλή, αλλά και τους κοινωνικούς εταίρους. 

«Αυτή την ανάπτυξη, τη σταθερότητα και την ανοδική πορεία θα πρέπει να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού με σοβαρές και σωστές κινήσεις», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.  

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις από πλευράς αντιπολίτευσης για τα θέματα Οικονομίας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι απομονώνουν κάποιους ασήμαντους δείκτες για προεκλογικούς λόγους. 

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα