ΕΥΚΟΤ: Θετικά αντικρίζει το Υφυπουργείο Τουρισμού

Η Ένωσης Υπαλλήλων Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΥΚΟΤ) αντικρίζει την πρόταση της Πολιτείας για δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού καταρχήν με θετικό φακό. Σε ανακοίνωση της, η ΕΥΚΟΤ αναφέρει ότι μέσω των πολλών συναντήσεων που έγιναν τόσο με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού όσο και με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω διεφάνη ότι πρόθεση της Κυβέρνησης δεν είναι η διάλυση του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) αλλά η μετεξέλιξη του σε ένα Υφυπουργείο που θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο, συντονιστικές και οριζόντιες αρμοδιότητες και εξουσίες για να μπορεί να επιτελεί αποτελεσματικότερα τον ρόλο του προς όφελος της οικονομίας του τόπου.

Το πλαίσιο του προτεινόμενου Νομοσχεδίου για την δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού, σημειώνεται, επεξηγήθηκε από τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και τον Υφυπουργό σε ημερίδα για ενημέρωση όλου του προσωπικού του Οργανισμού.

Ακολούθως το προτεινόμενο Νομοσχέδιο στάληκε στο προσωπικό του Οργανισμού. Η ΕΥΚΟΤ αναφέρει ότι αφού έλαβε τις απόψεις των μελών της, μελέτησε επισταμένα το εν λόγω Νομοσχέδιο και υπέβαλε λεπτομερέστατο υπόμνημα με διευκρινιστικά ερωτήματα και με συγκεκριμένες εισηγήσεις για βελτίωση των προνοιών του.

Η ΕΥΚΟΤ σημειώνει ότι εξακολουθεί να ζητεί την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, μια αναβάθμιση που μπορεί να γίνει μέσω της επικαιροποίησης των υφιστάμενων Νομοθεσιών του ΚΟΤ ή/και μέσω της μετεξέλιξης του ΚΟΤ σε Υφυπουργείο Τουρισμού.

“Δεν θεοποιούμε το Υφυπουργείο αλλά ούτε και το δαιμονοποιούμε. Θεωρούμε όμως ότι τα αρμόδια όργανα της πολιτείας έχουν μέχρι στιγμής ενημερώσει το προσωπικό του Οργανισμού για τους σχεδιασμούς τους και του παρέχουν την ευχέρεια να υποβάλει εισηγήσεις για τη δημιουργία ενός ορθού νομοθετικού πλαισίου που θα μπορέσει να μετεξελίξει τον ΚΟΤ σε ένα αποτελεσματικό Οργανισμό που θα συνεχίσει με περισσότερη επιτυχία το πολύπλευρο έργο του”, προστίθεται.

Η εκτίμηση μας, αναφέρει η ΕΥΚΟΤ, είναι ότι η Πολιτεία αφουγκράζεται τις ανησυχίες μας και κατανοεί τους όποιους προβληματισμούς μας. “Μέσω της περαιτέρω ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ όλων των πλευρών μπορεί να γίνει εφικτός ο κοινός στόχος που δεν μπορεί να είναι άλλος από την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού της χώρας μέσω της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του κατεξοχήν αρμόδιου φορέα τουρισμού, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού”, σημειώνεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη