Επιχειρηματίες ψάχνουν επενδυτές στην Κίνα

Σεμινάριο στο Πεκίνο για προώθηση της Κύπρου σαν Διεθνές Επιχειρηματικό και Επενδυτικό Κέντρο διοργανώνεται από το ΚΕΒΕ, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, τον Κυπρο-Κινέζικο Επιχειρηματικό Σύνδεσμο και τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου 2015 και σε αυτό θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Στο σεμινάριο συμμετέχουν 30 κυπριακές εταιρείες αντιπροσωπεύοντας ένα μεγάλο φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων όπως λογιστές, δικηγόροι, καθώς και εταιρείες ανάπτυξης γης.

Η Κίνα αναμφίβολα αποτελεί μια τεράστια αγορά για την Κύπρο, με τεράστιες προοπτικές τόσο για επενδύσεις, όσο για απόκτηση ιθαγένειας από Κινέζους μεγαλοεπιχειρηματίες.  Το συγκεκριμένο σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιείται μετά την πλήρη άρση όλων των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί μεταφέρει το μήνυμα στους Κινέζους επενδυτές ότι δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια στη μεταφορά κεφαλαίων από την Κύπρο στην Κίνα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα της επιλογής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΕΒΕ και ο Κυπρο-Κινέζικος Επιχειρηματικός Σύνδεσμος οργανώνουν παρόμοια Σεμινάρια από το 2005, γιατί πιστεύουν ακράδαντα ότι μόνο με τη συλλογική προβολή της Κύπρου σε χώρες του εξωτερικού, μπορεί η Κύπρος να καθιερωθεί σαν ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

Περαιτέρω, προτρέπονται όλοι οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να έχουν εμποροοικονομικές σχέσεις με την Κίνα να γίνουν μέλη του Κυπρο-Κινέζικου επιχειρηματικού συνδέσμου, ο οποίος λειτουργεί κάτω από την αιγίδα του ΚΕΒΕ σε στενή συνεργασία με την Πρεσβεία της Κίνας στη Λευκωσία.

Δειτε Επισης

Με μικρή άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ
Υπ. Εργασίας: Σημαντικά οφέλη για την αγορά εργασίας από τη συμμετοχή στην Ε.Ε.
Στο διεθνές επενδυτικό συνέδριο Investopia Europe ο Γιώργος Παπαναστασίου
Ανάπτυξη στο 2,9%, πληθωρισμός στο 2,5%-Οι νέες προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών για το 2024
Το λειτουργικό περιβάλλον τεσσάρων εισηγμένων βιομηχανιών της Κύπρου-Κερδοφόρες εν μέσω προκλήσεων
Με κέρδη 1,92% έκλεισε το ΧΑΚ
Κ. Χατζηδάκης: Ελλάδα και Κύπρος έχουν ξεπεράσει την κρίση-Δέσμευση για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα
Οπισθοχώρησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Κύπρος...Έπεσε έξι θέσεις στην ψηφιακή ανταγωνιστικότητα το 2023
Μελέτη του ΚΟΕ επιβεβαιώνει τους κινδύνους από την ΑΤΑ- Πιθανόν να επιδεινώσει τις πληθωριστικές τάσεις
Σημαντική μείωση της ανεργίας σε ετήσια βάση τον Απρίλιο-Υποχώρησε στα 9.343 πρόσωπα