Ο Δημητριάδης τονίζει ότι δεν υπάρχει καρτέλ στις προσφορές έργων

Καρτέλ δεν υπάρχει στα Δημόσια Έργα, είπε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων.

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” με τίτλο «Νέο καρτέλ στα δημόσια έργα», σύμφωνα και το οποίο αναφέρεται στο διαγωνισμό για την ανάπλαση της Λεωφόρου Περνέρα στο Παραλίμνι, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι αυτό το θέμα έχει ξανασυζητηθεί.

Οι όροι του διαγωνισμού είναι όροι που έχουν τα Δημόσια Έργα για παρόμοια έργα, για όλα τα παρόμοια έργα, δηλαδή δεν έχουν γίνει ειδικοί όροι γι` αυτό το έργο, ώστε να φωτογραφίζουν οποιονδήποτε, δήλωσε.

“Αυτοί είναι οι συνηθισμένοι όροι που θέτουν τα Δημόσια Έργα ώστε να διασφαλίσουν ότι κάποιο έργο θα γίνει με την αναγκαία ποιότητα, διότι το να γίνεται κάποιο έργο, ειδικά όταν μιλάμε για έργα άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ, μπαίνουν κάποια κριτήρια ώστε να διασφαλιστεί ότι αυτός που θα τον κατασκευάσει θα μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα είχε γίνει και μία έρευνα για να δούμε πόσοι ικανοποιούν αυτά τα κριτήρια. Πρόκειται για 11 εταιρείες οι οποίες ικανοποιούν τα κριτήρια και βάση αυτού κρίθηκε ότι θα ήταν ικανοποιητικός ο ανταγωνισμός μεταξύ τους, ώστε να διασφαλίσει το δημόσιο τις κατάλληλες τιμές», πρόσθεσε.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι στάλθηκε μία επιστολή από τον Γενικό Ελεγκτή.

«Εγώ ζήτησα από τα Δημόσια Έργα να έρθουν σε συνεννόηση μαζί με τον Γενικό Ελεγκτή. Η άποψη του Γενικού Ελεγκτή ήταν ότι θα έπρεπε τα κριτήρια να είναι πολύ πιο χαλαρά. Υπάρχει η άποψη του Τμήματος η οποία θέτει ή πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια. Έχει γίνει μια συνεννόηση μαζί με το Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή και θα καταλήξουμε πιστεύω σε ένα καλό αποτέλεσμα το οποίο να συνδυάζει και τα δύο. Δεν αντιλαμβάνομαι ούτε πώς μένει εκτεθειμένο το Τμήμα Δημοσίων Έργων, ούτε πώς μένει εκτεθειμένος ο Υπουργός, ούτε πώς δημιουργείται καρτέλ. Καρτέλ δεν υπάρχει στα Δημόσια Έργα. Όποιος έχει οποιανδήποτε στοιχεία γι` αυτό το θέμα να τον παρακαλέσω να τα καταθέσει και στον Γενικό Ελεγκτή, αλλά και στην Αστυνομία», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα