Νικόλας: Να επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο

Τη θέση ότι μια επαναδιαπραγμάτευση του κυπριακού Μνημονίου είναι εφικτή «αν παραδειγματιστούμε από τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να διεκδικήσει βελτιώσεις στο δικό της πρόγραμμα», εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, συνοδευόμενος από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος Φύτο Κωνσταντίνου, συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο.

«Είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την κ. Κωνσταντοπούλου. Είχαμε την ευκαιρία να διατυπώσουμε για ακόμη μια φορά ότι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου στην περίπτωση της Κύπρου μπορεί να στεφθεί με επιτυχία αν παραδειγματιστούμε από τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να διεκδικήσει βελτιώσεις στο δικό της πρόγραμμα» δήλωσε εξερχόμενος από τη συνάντηση ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ακόμη πως είτε κάποιος συμφωνεί είτε διαφωνεί ιδεολογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματικότητα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε και πέτυχε σημαντικά επιτεύγματα σε ό,τι αφορά τη βελτίωση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας.

«Η κυπριακή κυβέρνηση αντιθέτως επιμένει να μην διεκδικεί, να μην επαναδιαπραγματεύεται και δυστυχώς συνεχίζουμε με το ίδιο πρόγραμμα το οποίο όλοι πλέον αναγνωρίζουμε ότι περιέχει πρόνοιες εξόφθαλμα προβληματικές που δεν βοηθούν την κυπριακή οικονομία να εξέλθει από την ύφεση» πρόσθεσε.

Σημείωσε τέλος σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ότι αντάλλαξαν απόψεις για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού νοουμένου, όπως διευκρίνισε, ότι θα επιτευχθεί κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας, η οποία έχει κορυφωθεί με τις τελευταίες παραβιάσεις της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα